Az lehetséges hogy a parfüm kimarta a bőrkabátomat?
Figyelt kérdés
Tavaly nyáron vettem egy fekete bőrkabátot a Reserved üzeltből, 1x volt rajtam.. Ma ahogy kivettem a szekrényemből, fehér foltok vannak rajta mindenhol. Próbáltam mosószeres vízzel letörölni/nedveskendővel, de ahogy megszáradt újra előjöttek a fehér foltok. Parfümre gyanakszom hogy kimarta, de 1 alkalom után?! Másik bőrkabimat is ugyanúgy érték a parfümök, és semmi baja. Ezzel lehet valamit kezdeni/javítható, vagy kuka?szept. 14. 19:08
2/10 anonim válasza:
Bőr sajnos tud penészedni :( én sem a parfümre gondolnék.
3/10 A kérdező kommentje:
És az műbőrről hogy távolítható el? Azt se értem hogy a többi fekete kabátomon miért nincs..
szept. 14. 19:21
4/10 anonim válasza:
Valszeg mert a műanyagra kiül a pára.
Esetleg penész elleni spré, de ez a textilt kihypózza.
5/10 anonim válasza:
Nem érhette domestos vagy valami fehérítő spray?
Ha műbőr, a mosógéppel meg lehet próbálkozni, ha az sem segít, akkor kuka sajnos.
6/10 anonim válasza:
Formalinos vatta. A kabáttal együtt, 2-3 napra bekötöd egy szemetes zsákba.
7/10 A kérdező kommentje:
Nem érte semmi olyan szer, a mosógépes módszert kifogom holnap próbálni. Illetve olvastam hogy az ecet is segíthet, mosás előtt ecetes vízbe beáztatom és úgy utána a gépbe. Hátha segít.. Utolsó válaszoló, formalinos vattát hol lehet beszerezni? Köszönöm mindenkinek a választ! 😊
szept. 14. 23:55
8/10 anonim válasza:
penész, valószínűleg egy ruhát nedvesen tettek be a szekrénybe, vagy a szoba volt nedves és penészesedett. a bőrkabát nem tudja magába szívni, így lecsapódik a felületén és penész képződik. Gyakrabban kell szellőztetni, szekrényajtót kinyitni, vagy szárazabb helyre rakni a kabátot, ahol tud szellőzni.
9/10 anonim válasza:
10/10 A kérdező kommentje:
Nem segített a mosógép se az ecetes vízbe áztatás, kukába dobtam, és újat rendeltem😂 Azért köszönöm mindenkinek!😊
szept. 15. 21:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!