Melyek azok a helyek, alkalmak, ahol szandál mezítláb elfogadható öltözet, de rövidnadrágban már illetlenség megjelenni?
Nem tudom most nők esetében kérdezed, vagy férfiaknál is?
Szerintem a hétköznapi emberek nem tartanak be olyan komolyan ilyen etikett szabályokat, mint aki közszereplő, sztár.
Szandált általában mezítláb vesznek fel ha enyhe idő van,de szoknyával.
Rövidnadrág nem nagyon passzol a szandállal, pedig felnőtt ffiak is így járnak.
Ezért írtam, hogy hétköznapi embereknek nem olyan lényeges az etikett, öltözködési szabályok.
1: Mi az hogy a rövidnadrág nem illik a szandálhoz? Micsoda hülyeség ez már megint?
Én azt feltételezem, hogy a kérdés férfiakra vonatkozik, mert nők esetében pl esküvőn simán elfogadható a szandál.
Talán azokat a templomokat tudnám mondani, ahol takarni kell a lábat és a vállakat (pl Vatikánban igen, de nálunk a helyi katolikus templomban meg amúgy nem, ki érti ezt). Esetleg arab országokban, de ebben nem vagyok biztos.
A mecsetekbe való belépéskor csak a cipőt kell levenni, zokniban és mezítláb is be lehet menni. A válaszod másik részével egyetértek.
Én pl voltam olyan keresztény templomban külföldön, ahol elvárt volt a legalább térd alá érő nadrág/szoknya, de a szandálon nem problémáztak.
Muszlim országokban is kb ezt tapasztaltam, rövidnadrágot nem hord senki, szandált, papucsot, sarut viszont igen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!