Melyik évszaktípus vagyok?
Évek óta foglalkoztat a téma, de még mindig nem tudtam beazonosítani magam. A tulajdonságaim annyira kevertek, pedig nem egyszer nekifutottam, hogy márpedig én magam megállapítom, de mindig falakba ütköztem.
Paramétereim:
zöldes-közepes szemszín, nincs benne arany szín, semmi,
6-os színmélységű hajszín (barnának ható sötétszőke),
könnyen barnulós bézses bőr, mely kreolnak-olívásnak tűnik.
Tudományos alapja van. Johaness Itten művészetpedagógustól.
Az 1900-as évektől foglalkozunk a színekkel, jelen vannak az életünkben, ha esetleg ez új infó.
Nem véletlenül van színe mondjuk a gyásznak, a szerelemnek, a menyasszonynak. Pirosra festett szobában nem véletlenül lesz meleged, míg kékben fázni kezdesz.
A zöld a kórház színe.
Nyilván akit nem érdekel, még nem tud két pontot összekötni, az hülyeségnek fogja tartani. De ez nem baj.
Ajánlom magamat.
"Tudományos alapja van. Johaness Itten művészetpedagógustól."
. Ha valaminek tudományos alapja van, akkor ott van egy elmélet, egy leíró modell, amelyet megerősítenek a megfigyelések, illetve esetekben képes akár előre is jelezni eseményeket.
Én az egészből annyit látok, hogy van egy rendszer, kijelentésekkel, amit készpénznek vesznek mások.
"Az 1900-as évektől foglalkozunk a színekkel, jelen vannak az életünkben, ha esetleg ez új infó."
. Ez valóban új infó, tekintve, hogy Goethe sokszor hivatkozott "Zur Farbenlehre" című műve 1810-ben készült, amelyre már 1900 előtt reagáltak sokab, tehát az állítás nem igaz.
De egyébként már ókori görög filozófusok is foglalkoztak a témával.
"Nem véletlenül van színe mondjuk a gyásznak, a szerelemnek, a menyasszonynak."
. Ez mind kultúra függő, és pl. a nyugati kultúrában a gyásznak nem színe van, legfeljebb egy spektruma (ld. Rosalynn Carter temetésén hordott ruhákat, és hogy mennyi vita volt arról, hogy most mi is illik).
És pl. más kultúrában pont a fehér a gyász színe.
Így egyetlen tudomány, ami releváns, a kultúrantropológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!