Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Melyik kezeden kell hordani...

Melyik kezeden kell hordani az órát?

Figyelt kérdés

Én jobb kezes vagyok és ahhoz vagyok hozzászokva, hogy a jobb kezemre rakom az órát. De azt mondták, hogy másik kézen kell hordani.

Mitől függ az hogy hova rakjuk az órát?

Egyáltalán van valami szabálya?

febr. 8. 15:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
57%

Az órát nem írjuk, hanem nézzük, evidensnek szerintem nem a kezesség, hanem az számítana, melyik oldalon van az illető vezérszeme. Akik pedig etikett szabályokkal akarják leuralni a 21. századot is, azok nyugodtan dugják vissza magukat a hátsó cselédlépcsőházba, úgy kerek a történet.

(Amúgy azt írja az etikett, hogy a nem használt kézre kell a férfinak az órát tenni, tehát a karórákat bal kézre tervezték eredendően, csak később, mikor a balkezeseket nem verték már bottal az iskolában, hogy kiverjék belőlük az ördögöt, terjed el az, hogy akár jobb kézen is előfordulhat egy óra.)

febr. 8. 22:36
 12/16 anonim ***** válasza:

“Akik pedig etikett szabályokkal akarják leuralni a 21. századot is”

Szabályok nélkül akkor vissza is mehetünk az ősember szintjére. Végülis egy tárgyalásra is lehetne menni szakadt melegítőben és nyomkodni a telefont vagy hagymás gyrost enni, miközben a másik beszél, meg egy étteremben fel is tehetnénk a lábunkat az asztalra és lehetne nagyokat büfögni meg fingani, de szerencsére erre vannak az illem- és protokollszabályok. Persze mondhatni egy átlagembernek nemtökmindegy, melyik kezén van az óra - ha olyan körökben mozog a kérdező, ahol fontos az illemszabályok ismerte, akkor teljesen jogos a kérdés.

febr. 9. 06:41
 13/16 Metionin ***** válasza:
11. Ebben van valami, én nem tudtam erről a vezérszem dologról míg nem műtötték a szemem, ott próbáltuk ki és nekem elvileg az a vezérszemem ami általában a bal kezeseknek szokott lenni. És mindig jobb kézen éreztem normálisnak, kényelmesnek hogy nézzem az órát.
febr. 9. 09:12
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 szerintem ezzel sem függ össze, mert ha ezek szerint neked a bal szemed a domináns, akkor a bal karodon lenne kényelmesebb hordani az órát. Balkezes vagyok, a bal szemem a domináns, és a bal kezemen hordom, mert azt emelem fel reflexből, hogy nézzem rajta az időt :D
febr. 9. 09:41
 15/16 Metionin ***** válasza:
14. Akkor nem tudom :D amíg nem volt órám és imitálni kellett pl. játékból is mindig a jobb kezemet emeltem fel. De kb. amíg iskolás nem lettem, nem volt különösen dominánsabb kezem.
febr. 9. 09:53
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha jobb kezes vagy, a bal kézen szokás.

Én jobb kezes vagyok és a jobbon hordom. A balon idegesít. És nem érdekel ki mit mond

febr. 9. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!