Melyik kezeden kell hordani az órát?
Én jobb kezes vagyok és ahhoz vagyok hozzászokva, hogy a jobb kezemre rakom az órát. De azt mondták, hogy másik kézen kell hordani.
Mitől függ az hogy hova rakjuk az órát?
Egyáltalán van valami szabálya?
Az órát nem írjuk, hanem nézzük, evidensnek szerintem nem a kezesség, hanem az számítana, melyik oldalon van az illető vezérszeme. Akik pedig etikett szabályokkal akarják leuralni a 21. századot is, azok nyugodtan dugják vissza magukat a hátsó cselédlépcsőházba, úgy kerek a történet.
(Amúgy azt írja az etikett, hogy a nem használt kézre kell a férfinak az órát tenni, tehát a karórákat bal kézre tervezték eredendően, csak később, mikor a balkezeseket nem verték már bottal az iskolában, hogy kiverjék belőlük az ördögöt, terjed el az, hogy akár jobb kézen is előfordulhat egy óra.)
“Akik pedig etikett szabályokkal akarják leuralni a 21. századot is”
Szabályok nélkül akkor vissza is mehetünk az ősember szintjére. Végülis egy tárgyalásra is lehetne menni szakadt melegítőben és nyomkodni a telefont vagy hagymás gyrost enni, miközben a másik beszél, meg egy étteremben fel is tehetnénk a lábunkat az asztalra és lehetne nagyokat büfögni meg fingani, de szerencsére erre vannak az illem- és protokollszabályok. Persze mondhatni egy átlagembernek nemtökmindegy, melyik kezén van az óra - ha olyan körökben mozog a kérdező, ahol fontos az illemszabályok ismerte, akkor teljesen jogos a kérdés.
Ha jobb kezes vagy, a bal kézen szokás.
Én jobb kezes vagyok és a jobbon hordom. A balon idegesít. És nem érdekel ki mit mond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!