A Benetton luxus márkának számít?
Én azt mondanám, hogy a nem olcsó, de kommersz márkák szintjén van, mint a Nike, Puma, Adidas. Tévében és utcán is hirdetik, mert bárki számára könnyen elérhető, de nem olyan olcsó, mint a H&M, Decathlon és pár más olcsóbb márka. A luxus márkáktól viszont fényévekre van.
Viszont láttál te már bárhol hamis Benetton cuccokat? Még az Adibast és Pume-t is másolják. A Gucci, MK és társait pláne. De én Benetton másolattal még nem találkoztam. Ahogy olyannal sem, hogy valaki Benettont akart volna venni, de inkább a hamisat olcsóbban, mint az eredeti.
5
80-as 90-es években ment nekik jól, fentebb is voltak pozícionálva akkoriban. Meg Magyarországon amúgy sem voltak jelen tudtommal. Ausztriában viszont majdnem minden 50k+ lakosú városban van.
7
Mai napig van Benetton üzlet a Mammutban.
8, igen, de a fiatalok már inkább a nemzetközi márkákat keresik, a Fjällräven Kånken, Eastpak, Patagonia mennek most nagyon.
De ezek sem a luxus kategóriák. Ha fizikailag bemész egy luxus ruhaüzletbe, ott az eladó kiskosztümben meg magassarkú cipõben lesz, nem lesznek kiírva árak, minden termékbõl csak egy lesz a polcon, és tuctuc zene helyett is valami finomabb lesz.
Ja és a Mammut nem mérvadó már. Az ilyen pláza bevásárlóközpontok haldoklanak, mert azok, akik messze laknak a 2010es évek óta már online vásárolnak, már nem utaznak be a fizikai boltba. Az átlagnak kevesebb a pénze is, ritkábban is vásárolnak.
Az ilyen hatalmas boltok a városközpontban veszteségesek, mert a bérleti díj meg drága, és egyre nehezebb kitermelni annyi pénzt ami fenntartsa.
Ezek a plázák 10-15 év múlva alig léteznek majd, a fele kongani fog az ürességtõl, vagy más fajta bizniszekkel lesz tele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!