Szerintetek sem létezik olyan, hogy sportosan elegáns?
Az elegáns ugye nem sportos, a sportos pedig nem elegáns ugyebár.
Egy magassarkúban, szoknyában vagy blézerben nem mennék sportolni, tornacipőben, cicanadrágban, kapucnis pulcsiban pedig elegáns helyre nem mennék.
Szerintem nincs az a szituáció, ahol ez a két fogalom együtt megállja a helyét. Nincs olyan összeállítás, amire alkalmas lenne.
Ez a két fogalom együtt egy oximoron. :D
#12: Igen, épp ezért semmi keresnivalója az elegáns szónak az elnevezésében. Bankettre amúgy már nem elég a 13-mas által linkelt ruha szerintem.
#13: Szerintem ez egy teljesen vállalható hétköznapi öltözék. Az elegáns szót viszont semmilyen környezetben nem tudom elképzelni hozzá.
Nem mondom hogy nincs igazad, de azt igen hogy el kell fogadnod hogy az emberek nagy részének ezek a szavak mást jelentenek. Az utolso linketl képen ténylegnegy sportosan elegáns öltözék van. Nem elégans! Nem sportruha (az a leggings poloval)! De sportos ruha. Mert funkcionális, kényelmes, stílusos a farmer miatt.
És sportosan elegáns mert a farmer felett nem mintás póló és pulcsi van hanem egyszínű fehér póló és blézer. Az az elegánsabb része.
Gondolj abba hogy ugyanolyan benyomást tesz e egy nő a fenti szettben vagy ha a garmer felett egy kék alapon ananászos majmos póló van és felette egy feliratos pulcsi. Nsgyon nem. Lehet te mondjuk ez utobbiban mar nem kennel akarhova hetkoznap de masok igen.
Az isnigaz hogy a blezeres szettben sok helyen lehetne irodaban dolgozni de ugyanugy farmerral a mintas vsgx fsliratos poloban mar nemnlehetne.
Szóval az elegánsnak és a sportosnak is vannak fokozatai. A sportosan elegáns kb a business casual vagy a smart casual angol megnezevésnek felel meg.
És ha ezeket az angol szavakat nézed akkor pl a blakc tie is elegáns, a white tie is meg a smart casual is. Annak is vanak fokozazai.
#15: Igen, én is értem, amit ti mondtok. Sőt, be tudom kategorizálni, hogy mik a "sportosan-elegáns" stílusba sorolandó összeállítások, de szerintem akkor is nagyon szerencsétlenül választották a szavakat hozzá, mert tényleg a linkelt öltözék se nem sportos, se nem elegáns.
Az angol kifejezéseknél nincs ilyen baki, bár itt is bele lehetne kötni, hogy a white tie-nál, nem kötelezően fehér nyakkendőt kell viselni. :D
Öszintén szólva szerintem vagy képtelen vagy elfogadni, mások nem ennyire begyepedesettek, mint te és ezért képesek felfogni az általad kifogásolt megnevezést, vagy veszekedni akarsz, meg mindent jobban tudni mindenkinél.
Másrészt az angol kifejezésekben legalább ennyi hibát lehetne találni, csak ahhoz nem tudsz eléggé angolul.
#17: Örülök, hogy pszichológus és látnok vagy egyben, meg még azt is tudod, hogy mennyire tudok angolul.
Lehet menni hozzád esetleg stressz terápiára is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!