A Kínai olcsó napszemüvegek, téynleg bátják a szemet?
Mindegy mennyibe kerül, a lényeg az UV védelem. A legjobb az UV400-as, én kizárólag ilyet vennék - és vettem is, mindössze 5000 forintért, és tök jól is néz ki.
Ha nincs benne UV védelem, vagy nem elég, akkor tényleg többet árt, mintha nem vennél semmilyen napszemüveget. Ennek az az oka, hogy a szemed védekező rendszerét kikapcsolja lényegében - ergo kitágul a pupillád, mert azt érzékeli hogy sötétebb van - viszont az UV sugárzás ellen már nem véd meg. (Remélem érthetően fogalmaztam, bocsi ha nem, fáradt vagyok :D)
Persze.
Nekem mindig fájt benne a fejem, ki is dobtam hamar.
Akkor elvileg jónak kell lennie, bár egy random kínai cucc nem tudom mennyire megbízható.
Én egy Vans szemüveget vettem, ha már amúgy is rendeltem tőlük mást. Őket azért megbízhatónak tartom.
1.
Mindeközben az meg senkit nem zavar, hogy az arcra teljesen rásimuló sportszemüvegeken kívül minden más napszemüveg csak árt, mert oldalról (felülről, alulról) nyitottak és a szűretlen fény áramlik a kitágult pupillákba. Pl a kerek lencsések, amit 10-ből 9 lány hord. Akkor is ha 50 ezer Ft volt és akármilyen a lencséje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!