A fiatalabb korosztályban nyaranta egyre kevesebb szandált látni nyáron, melegben?
Nem tartja rendesen a lábat, ráadásul bármit csinálok koszos lesz, nincs is jobb mint mikor a por keveredik az izzadsággal, hmmm.... Annyira undorító érzés hogy sírva fakadnék.
Ráadásul nem akarom látni más emberek lábát, rohadtul taszít. És hiába vagyok ápolt, emiatt vizuális környezetszennyezésnek érzem.
Van egy szandálom a Deichmannból ami tök kényelmes, nem vág, nem szorít, izzadási szintje pedig általános. Nagyjából két szezont bír ki, úgyhogy már nagyon régóta két évente újraveszem - úgy tűnik nem megy ki a kollekció.
Viszont... ennek a szandálnak van egy normál és egy széles változata. És én a széleset kell vegyem pedig amúgy baromira nem vagyok kövér (50 kiló vagyok) és nincs különösebben vastag bokám.
És ez kicsit minden két évben elszomorít és elgondolkodok. Olyan mintha a normál fazon egy barbibabára lenne tervezve, tényleg nem értem, hogy azt kikre találták ki.
Szóval egyrészt a konfekcióméretek elkeserítőek, másrészt el tudom képzelni, hogy sok szandál fazonból nincs "plusz size" méret a NORMÁL bokákra és lábfejekre, és emiatt nem talál pár ember számára megfelelőt.
Ne tudjátok már jobban hogy nekem mi a kényelmes. Nem a Dechmannból veszek szandált (már), most épp egy 35 ezres Batz van, a talpa nem papírvékony, de nem is magassarkú. Tény, hogy viselhetőbb mint sok eddigi darabom (bár a prímet egy Adidas sport szandál viszi csak az baromi csúnya), de azért egy tornacipő még mindig százszor kényelmesebb, és nem izzad bele a lábam egyáltalán, jól szellőző cipőt, és pamut zoknit kell venni. A szandálba meg ott, ahol a csupasz láb találkozik a bőrrel, egyéb anyaggal, igen. Ha le kell venni, sokkal jobban szeretek zokniban járkálni pl mások lakásában, ne adj isten vendégpapucsot felvenni, mint koszos mezítlábas lábbal, ami valljuk be elég gusztustalan. Azon meg nem értem mi nem egyértelmű, hogy pár szaros pánt nem úgy fogja a bokát, mint egy rendes, zárt cipő.
Én elfogadom ha valaki szereti a szandált, mint írtam én is hordok ha tudom hogy aznap olyan napom van hogy nem kell sokat sétálnom, meg senki csempéjén nem hagyom ott az izzadt-poros talpam nyomát. De azt ne akarja már nekem bemesélni senki, hogy az én lábaimnak (keskeny lábfej, vékony boka, enyhe befelé dőlő talp), mi a kényelmes. 27 éve rajtuk járok, hadd tudjam már én jobban. Aki nem képes felfogni, hogy ez nem divatozás hanem kényelem, meg bizonyos helyzetekben udvariassági lépés, az nem a legélesebb kés a fiókban.
Mindig szandált hordok nyáron. Soha nem volt még olyan gondom, hogy csúszkálna, vagy beleizzadna a lábam. Kényelmesnek találom.
Amúgy mennyivel gusztustalanabb egy csupasz lábfej nyáron, mint pl. egy pántos ruha, haspóló olyanokon,akiknek csúnya a bőrük, vagy lóg belőle a háj mindenfelé? Vagy pl egy rövidnadrág, amiből a fél valaga kilóg valakinek? Na az, igénytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!