Mit gondoltok erről a mondásról?
Figyelt kérdés
"Öltözz rongyosan és emlékezni fognak a ruhára, öltözz kifogástalanul és emlékezni fognak a nőre."
- Coco Chanel
2023. ápr. 5. 15:27
1/5 anonim válasza:
Próbáld ki mindkét verziót.Szerintem meg fogod tapasztalni a választ.
3/5 anonim válasza:
Ez függ az adott társadalomtól is, hogy mit fogad be, de lényegében annak idejénn Coco sokmindenre ráérzett, és igaza volt:).
4/5 anonim válasza:
Próbálok viszonylag igényesen, saját magam ízlése szerint kifogástalanul, divattól valamelyest függetlenül öltözködni, már amennyire a pénztárcám megengedi. Gyakorta inkább a sportos, praktikus stílust testesítem meg, nem akarok télen szoknyában, harisnyában fagyoskodni. Van, hogy nem vagyok a toppon, kicsit szedett-vedetten, ziháltan nézek ki, de eddig úgy érzem, nem bánnak velem másként, lekezelően olyankor, mint ahogy a lehető legjobb formámban, szebb ruhában sem bámulnak meg vagy részesítenek előjogokban. Inkább a lelkemnek lényeges, mennyire passzol a napi "szettem" - ha jól sikerül, az fel tud dobni. Amúgy az a baj az ilyen Chanel meg egyéb tervezők által fabrikált mondásokkal, hogy mindig egyfajta, a klasszikusabb, nagyon elegáns stílusra kihegyezve fogalmazták meg őket. Ma szerencsére ennél sokrétűbben is kifejezhetjük magunkat s minden irányzatnak van helye, közönsége. Az átlagemberek és a divat jeles képviselői vagy sztárok között is különbséget kellene tennünk, hiszen míg egy kollégát, osztálytársat kigúnyolhatnak, ha nincsenek minőségi, újszerű ruhadarabjai, addig egy híresség tulajdonképpen bármit magára ölthet, az elnyűtt reggeli pizsamájával új trendet is létrehozhat.
5/5 anonim válasza:
Magyarán mondva ez azt jelenti, hogy akkor ismeri el valaki az embert(/nőt), akkor kezeli emberként, ha drága és szép ruhákat vesz fel?
Mert ha jól értelmeztem, és javítsatok ki, ha máshogy kéne ezt értelmezni (nem tudom, hogy lehetne másképp), akkor ez egy hatalmas f@$zság
És ez nem mondás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!