Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Vinted-en ha nem jó valami...

Vinted-en ha nem jó valami hogyan küldöm vissza?

Figyelt kérdés

Most kezdtem el ezt a vinted-es dolgot, kinéztem egy kabátot, elutalom az összeget. Az eladó elküldi nekem pl. fox posstal, onnan én kiveszem, eddig megvagyok. Felpróbálom, és ha nem lesz rám jó az adott kabát, akkor így jártam? vagy vissza tudom küldeni neki, hogy mégsem jó saját költségen?

Már biztos volt kérdés, de valaki kérlek magyarázza el

2023. márc. 17. 21:04
1 2
 11/13 anonim válasza:

A termék oldalán az Eladó profilja alatt a következő jogi tájékoztatás található a bejegyzés írásának időpontjában, lényegében ez a válasz - jogi szempontból, végsősoron ez számít ugyebár... - a kérdésedre:

"A fogyasztóvédelmi törvények nem vonatkoznak a más fogyasztóktól történő vásárlásaidra.

Pontosabban: a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet 20. § (2) bekezdésében foglalt elállási jog, az uniós jog által harmonizált kétéves törvényes megfelelőségi jog (azaz a magyar Polgári Törvénykönyv 6:158. §-a és 6:163. §-a, valamint az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003 (IX. 22.) Kormányrendelet), valamint a magyar Polgári Törvénykönyv 6:168. § és azt követő §-aiban foglalt termékszavatossági jogok nem alkalmazandók (!).

A magyar Polgári Törvénykönyv 6:157. § és az azt követő §-ok általános kellékszavatossági és a rejtett hibákra vonatkozó általános jótállási jog, valamint a magyar Polgári Törvénykönyv 6:174. § szerinti kártérítési jog alkalmazandó (!).

A magyar Polgári Törvénykönyv 6:171. § és az azt követő szakaszok szerinti jótállás csak akkor alkalmazandó, ha azt az eladó kifejezetten vállalta (!).

Minden vásárlásra, amelyet a „Vásárlás most” gomb használatával hajt végre, vonatkozik a Vevővédelem szolgáltatásunk.

De ha ezt Téged zavar - engem is zavar amúgy, hiszen az egésznek az lenne a lényege szerintem, hogy a Vevő megfelelő terméket kapjon a pénzéért, akkor menne ez a folyamat végbe 100%-osan, ezért jelenleg ez csak egy fél folyamat ha úgy tetszik, de örüljünk, hogy legalább ez van, eddig csak ilyen marketplace, jófogás meg vatera borzalmak voltak a Vinted az egy egyértelmű előrelépés ezen a téren szerintem. :) - akkor valami hatósági úton biztos előterjeszhetsz egy jogszabály javaslatot. :D

Másszóval sajnos nem tart még ott a jogrendszer, hogy az ilyen magánszemélyek között végbemenő tranzakciókat hatékonyan le tudják szabályozni. :( :)

jún. 12. 12:08
 12/13 anonim válasza:

Vinted.hu-n vásárolt használt árura jár a 14 napos elállási jog?

Google Gemini:

Sajnos a vinted.hu-n vásárolt használt árukra nem jár automatikusan a 14 napos elállási jog. A vinted egy online piactér, ahol magánszemélyek adhatják-vehetik használt tárgyaikat. A magánszemélyek közötti adásvételekre nem vonatkoznak a fogyasztóvédelmi jogszabályok, így a 14 napos elállási jog sem.

Ez azt jelenti, hogy a vinted.hu-n vásárolt használt árura csak akkor jár az elállási jog, ha az eladó önkéntesen biztosítja azt. Ezt a vásárlás előtt le kell ellenőriznie az eladó profiljában vagy a termék leírásában. Ha az eladó nem biztosít elállási jogot, akkor a vásárlás végleges, és a terméket nem lehet visszaküldeni.

Fontos megjegyezni, hogy a vinted.hu-n vásárolt termékekre a termékjótállás és a szavatossági jog továbbra is érvényes. Ez azt jelenti, hogy ha a termék hibás, akkor az eladó köteles kijavítani vagy kicserélni.

Ha vinted.hu-n vásárolt használt áruval kapcsolatban problémája van, a vinted vevőszolgálatához fordulhat. A vevőszolgálat elérhető a vinted weboldalán vagy a vinted mobilalkalmazásban.

A fentiek alapján javaslom, hogy a vinted.hu-n vásárlás előtt mindig ellenőrizze az eladó profilját és a termék leírását, hogy megbizonyosodjon róla, hogy az eladó biztosít-e elállási jogot. Ha az eladó nem biztosít elállási jogot, akkor gondosan mérlegelje a vásárlást, mielőtt megrendelné a terméket.

jún. 12. 12:29
 13/13 anonim ***** válasza:

Én most először olvasom hogyan is működik ez...

Én tuti nem vásárolnék olyan helyen és olyantól, ahol nem tudom visszaadni, ha nem jó a méret.

Igaz, én személy szerint használt ruhát eleve nem hordok idegen emberek után, de hogy még én keressek utána új gazdát neki, mert egyszer felpróbáltam vagy még az se.

Magyarán mondva, olcsó húsnak híg a leve.

Hiába jutsz valamihez hozzá elméletileg olcsóbban, ha utána mégis pluszban fizetsz vagy pénzzel vagy a szabadidőddel.

Akkor már inkább egy használtáru üzlet.

szept. 6. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!