Tényleg annyira megéri a Gucci táska? És a LV?
A Guccihoz soha életemben nem volt még közöm, így tapasztalat híján nem tudok hozzáadni sajnos semmit a kérdéshez.
A Louis Vuittonról viszont biztosan, és megalapozottan tudom állítani, hogy rengeteget gyengült a minősége az utóbbi években. Mind a táskák pántja, mind az egyéb felvarrott elemei könnyen leválnak, a pótlásuk pedig egyrészt nagyon drága, másrészt nagyon körülményes itt, Magyarországon. Konkrétan garanciálisan sem hajlandóak kicserélni, a pótlását kifizettetik veled még pluszban, ráadásul még csak nem is típusazonos elemet adnak a táskához, hanem olyat, ami éppen elérhető a legközelebbi üzletkészletben. Gyakran nem hogy a típus eltérő, de még a szín is más, ami a teljes összképet elrontja.
Bár személyes tapasztalatom nincsen, ezért garantálni sem tudom, de vásárlói visszajelzések alapján táskák terén a Gucci még mindig elfogadhatót nyújt. A Louis Vuitton viszont valóban kerülendő.
Más márkák termékeinél is észre vettem hogy gyengült a minőség. A táska bélésanyagtól kezdve, a felvarráson át, az összképig.
Prémium márkákra gondolok, nem luxusra. De akkor a luxusnál is ez a helyzet.
Igen, a luxus termékek gyártói is felültek a profithajhászat vonatjára, és burkoltan arra kezdtek hajtani ők is, hogy a termékeik már ne legyenek túlzottan tartósak, a vásárlók újra és újra, folyamatosan invesztáljanak be újabb és újabb termékekbe.
A Louis Vuitton rengeteget romlott, a Hermés táskák ára, -és a rájuk való kereslet nem véletlenül ugrott az egekbe: ""Kisebb"" (persze még mindig csillagászati összegű) termékek esetében már sok divatház hajlamos gyengébb minőséget piacra dobni, szemrebbenés nélkül. Azok a gyártók, amelyek viszont továbbra is jó minőséget garantálnak, azok meg kénytelenek árat emelni. Sajnos a mai világban mindenki a profitra hajt, sokszor már kifejezetten pofátlan módon. Némelyek a minőséget csökkentik, mások viszont tartják, de árat emelnek.
A Louis Vuitton drasztikusan romlott az utóbbi időben. Ha mindenképpen a luxus vonalhoz ragaszkodsz, akkor a Hermést és a Diort tudom ajánlani.
Köszönöm!
Én még a Laurel táskákat néztem, nagyon minőséginek néz ki, az angol királynő is onnan vásárolt. Hasonló árkategória mint ezek, és variálható a bőr alapanyagok színe is.
Nézd meg őket! :)
Ezek a márkák presztízsmárkák, természetesen nem érik meg, hanem arra vannak kitalálva, hogy az adott felső 1%,aki megveheti őket, az egy megkülönböztető kört alkothasson.
Ezek az emberek az adott kollekciót vásárolják mindig aktuálisan, aztán megválnak tőle.
A bőrdíszműves táskák viszont megérik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!