Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hisztek abban, hogy a ruhának...

Hisztek abban, hogy a ruhának nincs neme?

Figyelt kérdés

2023. márc. 5. 17:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
75%

49, én olyat nem írtam, hogy férfi nem vehet fel színes cuccot. Magassarkút ne vegyen fel meg szoknyát.

50, ugyan nem a 44-es vagyok, de válaszolok helyette (is): az igazi férfi nem büdös, és nem veri az asszonyt. Tudod, a férfiasságnak nem ezek az ismérvei.

2023. márc. 29. 20:31
 52/61 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetlen értelme, hogy van külön női és férfi ruhaosztály, az az, hogy a nők és a férfiak testalkatbeli különbségei miatt egyszerűbbé teszi azoknak a ruháknak a vásárlását, amiknél számíthat a viselő testalkata. Egy fekete farmerben nyilván önmagában nincs semmi nőies vagy férfias, de egyszerűbbé teszi a vásárlást, hogy el van különítve a női és a férfi farmer, hiszen egyszerűen valószínűbb, hogy egy női testre a női testre szabott farmer jobban fog passzolni. Ettől függetlenül, ha egy férfi a női osztályon vesz mégis farmert, vagy fordítva, szerintem nincs azzal semmi baj, maximum nehezebb megtalálni azokat a darabokat, amik passzolni fognak.

Ezen túl az, hogy mit azonosítunk “nőiesnek” vagy “férfiasnak”, azt a társadalom és a kultúra szabja meg. Régen a férfiak jártak magas sarkú cipőben, meg aranyozott csicsás ruhákban, mert akkor az volt a “férfias”. Manapság ezek “nőiessé” váltak, de ez csak és kizárólag az adott kor divatja dönti el, nem valamiféle biológiai marker, ami bekapcsol az agyunkban, hogy magassarkű=nőies. Ezek tehát nem velünk születnek, hanem megtanuljuk őket.

2023. ápr. 22. 11:58
 53/61 anonim ***** válasza:
0%
Mindenesetre max a divatkutatókat meg néprajzosokat érdekli, régen mi volt, nekünk az számít, ami most van. Most pedig minden, csak férfias nem a csicsa meg a magassarkú.
2023. ápr. 22. 17:10
 54/61 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem csak a melltartó az a ruhadarab amit csak nők viselhetnek.
2023. jún. 4. 14:32
 55/61 anonim ***** válasza:
0%

53 vagyok.

Tényleg ennyien vagytok, akik férfias viseletnek találjátok a magassarkú cipőt??? 😱

2023. jún. 4. 14:57
 56/61 A kérdező kommentje:

#55 Régen az volt: [link]

Bár még a nők sem szeretik hordani. Megértem, hogy kiment a divatból.

2023. jún. 4. 15:20
 57/61 anonim ***** válasza:
0%

Ugyan mit számít, mi volt régen?

És nem szeretésről van szó, hanem arról, hogy nevetséges gondolat, hogy férfias viselet legyen.

2023. jún. 4. 15:28
 58/61 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jogos és szükséges azzal foglalkozni, hogy "mi volt régen" átlagemberként is, nem csak "néprajzosként", hiszen a történelem ismeretével tudjuk megérteni például ennél a témánál, hogy az, hogy mi "férfias" és mi "nőies" viselet, nem a kromoszómákban vagy a nemi szervekben dől el, hanem pusztán a társadalom és a kultúra határozza meg. Ezért képlékeny, nem kőbe vésett dolog tulajdonképpen semmi, ami a divatban megjelenik. Ma még lehet, hogy úgy vagyunk vele, hogy teszem azt, a crop-top nőies, tíz év múlva meg a legmacsóbb, legmaszkulinabb férfiak fogják hordani, hogy jól megmutassák vele a kockás hasukat :D

A divat azért tud megújulni, azért marad szórakoztató és érdekes, mert vannak emberek, akik mernek kilépni a konzervatív, mesterségs kategóriákból, hogy mi "férfias" és mi "nőies" és akár megkockáztatják, hogy kicsit "nevetségesek" legyenek... két hétig, amíg aztán mindenki azt fogja hordani, amit ők.

2023. jún. 4. 16:44
 59/61 anonim ***** válasza:
76%

Mindez igaz, de a mindenkor aktuális divat szerint alkotunk véleményt embertársaink öltözködéséről, nem az alapján, hogy mit hordtak párszáz éve, vagy mit fognak hordani a 22. században.

És most nem arról beszélünk, csípőnadrág vagy derékon felül érő, aminek a divatja szinte évről-évre változik, hanem a magassarkúról, ami már több, mint száz éve nőies viselet, és nem valószínű, hogy a következő száz évben változás álljon be e téren.

2023. jún. 4. 17:30
 60/61 Tom Benko ***** válasza:
100%
Több, mint száz éve nőies... Khmm... Hetvenes évek...
2023. jún. 4. 23:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!