Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Kirakatból lehet ruhát vásárolni?

Kirakatból lehet ruhát vásárolni?

Figyelt kérdés
Egy kis ruhaboltban szerettem volna valamit levenni a kirakatból, mire mondta az eladó, hogy a kirakatot nem bontja meg. Mikor kérdeztem miért, nem indokolta meg. Máshol eddig nem volt probléma ezzel.
2023. márc. 1. 12:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem illik belenyúlni a kirakatba. Meg kell kérni az eladót.

Hogy mi volt a visszautasítás oka, azt nem tudom. Általában ha csak az van, nincs az üzletben belőle, akkor le szokták venni a próbababáról.

Lehet, hogy a főnök nem engedi a kirakatot piszkálni. Vagy lehet, hogy olyan típusú a próbababa, amit nem tud egyedül átöltöztetni.

2023. márc. 1. 12:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Vevő semmiképp nem nyúlhat a kirakatba! Nem is értem, hogy jut eszedbe, elég bunkó dolog. Bizonyos helyeken amúgy hajlandóak bevenni onnan ruhákat, de nem kötelesek. Ha meg az eladónak szigorú utasításai vannak erre nézve a főnökétől, akkor hiába is próbálkozol.
2023. márc. 1. 14:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem, most belegondolva tényleg bunkó voltam, ég a fejem. Többé nem is teszem, ha tetszik valami inkább megkérem az eladót. Egyébként ettől függetlenül tényleg nem értem miért nem lehet onnan vásárolni, máshol nem szóltak és elvihettem onnan is.
2023. márc. 1. 14:35
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A leírás alapján ez nem pláza volt, de én pl dolgoztam plázás boltban, ott a bérleti szerződésben volt hogy kirakatot rendezni csak megadott napokon, megadott időpontokban lehet. Gondolom a pláza nem akarja hogy össze-vissza hatást keltsenek a boltok kirakatai mikor vásárlók vannak.

Meg amúgy sokszor van külön kirakat rendező, ha egy bolthálózatról van szó, akkor vannak kikötések, hogy hogy kell kinéznie a kirakatnak. Csak úgy nem nyúlkálhat bele a dolgozó sem. És ha tényleg csak egy egyszerű butik, akkor is valószìnű, hogy nem az eladó a tulaj, és simán lehet, hogy a tulajnak szívügye a kirakat, és nem engedi hozzányúlni az eladót.

2023. márc. 1. 21:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!