Miért szólnak meg mások, hogy hosszú évek óta hordok ruhadarabokat?
Egy-egy ruhadarabot évekig (értsd: ideális esetben 10+) hordok, legyen szó pólóról, pulcsiról, nadrágról stb.
Nagyjából 18 évesen, tehát 15 éve elértem a testi fejlődésem csúcsát, azóta az alkatom sem változott érdemben, így ez nem indokolja, hogy gyakrabban újítsak.
Időnként persze előfordul, hogy egy-egy ruhámon már alaposan meglátszik az elnyűttség, esetleg szakadozni kezd, de ezek is minimum 4-5 éves, de inkább öregebb darabok. Ilyenkor beújítok, de amióta aktívan figyelem a költéseim (10 éve), egyetlen év volt, amikor 50 000 Ft-nál többet költöttem ruhára, az is csak azért volt, mert egy kabát jelentősen megdobta.
Ezen vannak, akik megrökönyödnek, de csak akkor, ha megemlítem az egyes ruháim korát vagy a régi ismerősök felidézik, hogy már X éve is láttak abban a darabban, egyébként pusztán viseltesség alapján nem mondanák meg a korát (ezeket, mint mondtam, selejtezem).
Ez ennyire gáz lenne egyesek szemében? Szerintem éppen ez a pénztárcánkkal és a környezetünkkel szemben felelős magatartás.
Ez mondjuk tökre attól függ mivel foglalkozol, ha olyan a melód, hogy nem jönnek szét a ruháid, akkor persze.
Nekem is vannak régebbi darabjaim, sőt, vintage cuccaim is, amíg egyben van, miért ne hordanám?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!