A magyarok miért nem mernek színesebb ruhákat hordani?
A multinál ahol dolgozom egy SSC, nem nagyon van dress code. Így mindenki sokféleképp öltözködik. Sokat utazom emellett és észrevettem, hogy átlagban a magyarok nem nagyon kísérleteznek a színekkel. Főleg télen, mikor mindenki fekete, szürke, kék kombóban nyomja.
Holott a színesebb ruhák hordása nem azt jelenti, hogy papagájt csínál magából, mert megfelelően kombinálva sokat dob a megjelenésen.
Mert a beolvadás jobb stratégiának tűnik nálunk a kitűnésnél, mivel nem túl elfogadó a társadalmunk.
Mindenkit mindenért is megszólunk (haja is milyen), így jobb biztosra menni.
Másrészt annyira nem vagyunk divatos nemzet, van más bajunk elég, mintsem hogy az önmegvalósítással foglalkozzunk (a szükségleti piramis alján van a többség).
Egyébként én is jobban érzem magam a semleges színekben, minimál stílusban.
Az all black is lehet izgalmas. Én pl rengeteg feketét viselek, de imádom az érdekes rétegezéseket, aszimmetrikus szabásokat, érdekes anyagokat. Elég futurisztikus a legtöbb szettem. Ennyit a fekete védelmében:D
Viszont az a kevés szín amit használok a feketén kívül, az a lila és a rózsaszín.
Férfiként az előbbi különlegesebb fekete ruhákra és az utóbbi „buz!$” színekre is beszólásokat kaptam…:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!