Szerintetek egy pasinak nagyon b*zis, egy fehérgyémánt köves pecsétgyűrű?
Magyarország kultúrája nagyon erősen konzervatív szemlélettel közelíti meg -és "szabályozza" az ékszerviselést. A hazai közvélekedés szerint sokan társítanak hozzá férfiatlan attitűdöt, mert az itteni felfogás szerint túlzottan harsány, figyelemfelkeltő, illetve a drágakövek viselését — elég elmaradott módon — nem tudja összeegyeztetni jelen korunk magyar társadalma a férfiakkal. Külföldön viszont ismét reneszánszát éli, ismét divatos.
Amerikában például (Észak -és Dél–Amerikában egyaránt) már gyakrabban viselnek férfiak is drágaköves ékszert. Az ottani kultúrában, mindkét ország esetében teljesen helyénvaló és elfogadott, anyagi jólétet és hatalmat szimbolizál.
Személy szerint én nem értem, hogy Magyarország miért ilyen elmaradott mentalitású a férfi ékszerek tekintetében. Egy teljesen maszkulin foglalatba ágyazott, teljesen semleges fehér drágakőben nem tudom hogy mit tud kifogásolni, és "férfiatlannak" tekinteni az általános mentalitás.
Saját meglátásom szerint nyugodtan hordhatod, kifejezetten stílusos, tetszetős és "vagány" tud lenni megfelelően megválasztott stílusú ékszer esetében.
A pecsétgyűrű öreges.
Meg 50-70 éve volt tipikus ballagási ajándék fiuknak.
Szóval nem bu..zis, de ettől még nekem nagyon nem tetszik.
Mi lenne ha úgy tennéd fel a kérdést, a b.zis helyett, hogy nőies e?
Ruháktól, kiegészítőktől még mindég nem fogja senki sem a saját nemét szeretni!
Tudod mit? Az!
Pedig én nem vagyok egy ilyen szántásból kiforgatott konzervatív tuskó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!