Miért néz ki a fekete jobban ha feketével párosítom a kék helyett?
Ma ruhákat próbálgattam és felsőnek egy fekete kapucnis pulóvert hordtam (hoodie)
Ehhez próbálgattam különböző cipőket/gatyákat és kabátokat.
Azt tapasztaltam, hogy ha nem veszek fel kabátot, csak egy farmert és egy fekete kapucnis pulcsit akkor mind a kék (light wash) és mind a fekete farmerral jól néz ki.
Viszont ha erre a fekete kapucnis pulcsira felveszek akármilyen színű kabátot (sötét barna, világos barna, bézs, zöld, stbb..) és úgy nézem meg kék illetve fekete farmerrel, akkor a feketével jobban néz ki.
Ez mitől van, miért áll jobban egy fekete kapucnis pulcsihoz egy fekete farmer mint egy kék, ha veszek fel rá valamilyen kabátot?
Én úgy tudtam, hogy a fekete az egy alapszín ami illik mindenhez. Ekkor elvileg a kéknek illenie kellene hozzá, még akkor is ha veszek fel mondjuk egy bézs kabátot, mert elvileg a bézs és a kék is egy jó kombináció együtt. De mégis ha full feketére veszek fel bézs színű kabátot az jobban mutat.
Mert az már három szín, és az paradicsommadárkodás. Jó, lehet, hogy a fekete nem annyira minősül színnek, legalábbis ripacs színnek nem, de akkor is úgymond két és fél szín, ami több a kelleténél. Főleg, hogy hozzáveheted még a kilátszó bőrfelületed, hajad, szemed, szád, táskád, zoknid, cipőd, cipőtalpad, cipőfűződ, cipzárak, feliratok... színét, és az a három lesz mindjárt hat is...
Ha egy szín van, azt pizsamának hívják, ha sok szín van, az meg nehezen fér össze. Jobb megirányozni a két színt, és nem felejteni, hogy még mellé te magad is vagy.
Viszont akkor azt nem értem, hogy vannak bizonyos szettek, ahol több színt alkalmaznak és mégis jól néz ki.
Pl. itt 3db-ot és mégis elég jó szerintem:
Vagy pl itt is 3 db szín van rajta még is jó:
És ezt nem értem, mivel én is csak 3 színt kombináltam még sem volt ilyen. Ez mitől van? Vagy azért ilyen, mert amit most linkeltem ott a 3 színből 2db fekete és fehér, nem pedig pl. bézs és kék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!