Egy gyapjú kabáttal mi történik, ha kimosom mosógépben?
Finom anyagú kabátok, öltönyök hivatalosan javasolt tisztitási módja a professzionális száraz tisztitás. Gyapjú esetén mosógépben hő miatt összemenne, egyes szintetikus anyagok mint pl. poliészter pedig könnyen foszlanak.
(A wool blend jelentheti azt is, hogy gyapjú és valamilyen szintetikus anyag keveréke, vagy azt, hogy csak szintetikus anyagból álló "gyapjú hatású" anyagról van szó.)
Ha nem megoldás számodra a száraz tisztitás, akkor hideg vizzel, óvatosan kézzel mosd, hasonlóan mint ahogy egy gyapjú pulóverrel tennéd. (Gyapjúhoz árulnak speciális, kiméletes mosószert is, de ilyennel nincs személyes tapasztalatom, én meg vagyok nélküle is)
Én egész simán betettem az enyémet, hideg programra, certri nélkül.
Aztán kicsavartam, és fektetve szárítottam meg. Nem lett semmi baja.
De mondjuk ez macerás, meg tud rohadni, ugye ha túl meleg, vagy túl sokat centrized összemegy, és a víztől el tud deformálódni ha lógva szárítod.
Tisztítóval jobban jársz.
Mondjuk az se mindegy, hogy a wool blend az milyen. Ha a gyapjú keverék birkát csak a gyárral átellenes réten látott, 3-5% gyapjú van benne amit épp befújt a kósza tavaszi szellő az ablakon, az más tészta mint egy rendes posztó kabát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!