Úgy értem,hogy csak áll a szekrényben,nem használjuk. Mennyi idő,míg elöregszik az anyag? Van egy két jó cuccom,meg pár cipő és táska,amit én már nem fogok hordani,de nővéremnek most született kislánya, és ezek amolyan örök darabok,lehet szeretni fogja őket egy kb 15 év múlva. De nem tudom,érdemes-e tárolni?
Gondolkodtam eladáson is,de csak a macera van vele,mindenkinek minden ingyen vagy még olcsóbban kellene, ráadásul a postaköltség hallatán is sokan húzzák a szájukat. Nincs se kedvem se időm többet eladásokkal szórakozni,de kidobni sem akarom (adománynak sem,nem biztos hogy olyanoknak menne,akiknek jó szívvel adnám).
Attól függ, hogy miből van. Egyes anyagok hamarabb tönkremennek mint mások.
2022. nov. 4. 13:23
2/7 A kérdező kommentje:
Írnám,hogy pamut, poliészter,ilyesmik, de pamut meg pamut között is hatalmas az eltérés. Jobb anyagú (nem egy olcsó,két mosás után szétfszló valami),de azért nem is egy haute couture holmikról van szó.
2022. nov. 4. 13:54
3/7 anonim válasza:
Szerintem nem lesz bajuk ennyi idő alatt, ha nem nagyon rossz minőségűek, és megfelelően vannak tárolva. Én tiniként nagyon sok olyan ruhát hordtam, amit még anyám hordott fiatal korában. Semmi bajuk nem volt, pedig azok már legalább negyven éves ruhák voltak. De jelenleg is vannak olyan ruháim, amiket még tiniként örököltem a nővéremtől, és most újra hordom őket, mert újra beléjük fogytam. Azok is megvannak 15-20 évesek.
2022. nov. 4. 16:09
4/7 anonim válasza:
Anyukám több ruhát is megtartott fiatalabb korából, és nincs semmi bajuk, pedig van ami már 30 éves. Illetve anyukám megtartotta pár babaruhámat emlékként, és azóta is már eltelt 20 év, és rendben vannak, szóval szerintem simán lehet, hogy 15 év múlva jók lesznek még azok a ruhák.
2022. nov. 4. 19:37
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi nektek! Tárolásra van valami ötletetek,mire figyeljek?
Illetve,aki hordta anyukája ruháját, a színük se fakult ki? Nem ment előbb tönkre? Pl.kevésbé bírta a mosást,ilyesmire gondolok.
2022. nov. 4. 20:54
6/7 anonim válasza:
Tárolásnál arra érdemes figyelni, hogy ne tudjanak bedohosodni. Én évente egyszer pár napig a szekrényen kívül kiszellőztetném őket (de olyankor, mikor ilyen átlagos átmeneti idő van, nem 40 fok tűző napsütéssel és nem is párás-ködös idő).
2022. nov. 4. 21:21
7/7 anonim válasza:
Nem emlékszem, hogy lett volna a mosásnál probléma, és kifakulva sem voltak. Persze volt ami egy idő után tönkrement, de inkább azért, mert nagyon sokat hordtam, nem azért mert elöregedett az anyaga.
Ha természetes anyagú ruháról van szó, akkor még arra érdemes figyelni a dohosodáson kívül, hogy a ruhamolyok ne férhessenek hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!