Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miben valtozott a ruhavasarlas...

Miben valtozott a ruhavasarlasi szokasod?

Figyelt kérdés
Vagy egyeb ruhazkodasi kellek (taska, cipo, fehernemu, ilyesmik). Abbol indulok ki, hogy mostanaban mindennek megy fel az ara, az emberek csak az alapveto dolgokat vennek meg. Nalatok mi valtozott, a fenti kerdesre vonatkozoan?
2022. okt. 20. 18:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A covidnak és a lezárásoknak hála, szerintem az elmúlt egy év alatt több ruhát vásároltam (rendeltem), mint az elmúlt 8 év alatt együttvéve.

Tiniként nem igazán engedhettem szabadjára a fantáziámat.

Évekig kevés ruhát találtam pár fekete darabon kívül, ami igazán tetszett volna. Ami tényleg különlegesebb volt, azokat turkálóból szereztem be. Gyűlöltem, hogy a legtöbb üzletben szinte csak barna, drapp és halovány, tört cukorkaszínek virítottak, - azaz csupa olyan árnyalat ami borzasztóan áll a színeimhez.

Soha nem majmoltam a divatot, de azt vettem észre, hogy újra visszajöttek a tiszta, erőteljes punkos, “new wave”-es színek, az izgalmas minták, különleges anyagok, amik valójában éltetik az alter lelkemet, így egy kicsit elengedtem magamat.

Főleg leárazások alkalmával (a nyári és a téli akciós hullámban) pofátlanul olcsón beszerezhettem rengeteg olyan ruhadarabot, amikre hosszú évek óta vágyakoztam, de még csak hasonlót sem találtam sehol. (A Sinsay, Cropp, House, Reserved oldalaknak hála.) Pl. trapéz nadrágok, kockás rakott szoknyák, blézerek, nyári ruhák, - és sokra 800-2000 Ft-ért csaptam le.

Mindig is álmom volt egy olyan ruhatár, ami tele van jól variálható, kényelmes, ugyanakkor figyelemreméltó darabokkal, amik tükrözik a személyes stílusomat és a zenei ízlésemet. Úgy érzem, hogy ez végre teljesült.

2022. okt. 20. 21:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Elkezdtem figyelni a környezettudatosságra néhány éve, azóta jöttek a változások. Volt egy év, amikor kb egyáltalán nem vettem semmit, csak muszájból (három ruhadarabot és egy fürdőruhát), aztán pedig áttértem a használt ruhákra. Volt persze egy-két alkalom, hogy pl sinsayből rendeltem, de ez utoljára kb egy éve volt, azóta tényleg csak használt ruhát vettem (vagy zoknit, azt nyilván újat). Ezesetben is törekszem mindig arra, hogy jól átgondoljam, tényleg kell-e az adott darab, hordom-e majd, és ha igen hova, mikor és milyen, már még lévő ruhadarabbal tudom párosítani. Figyelek az anyagra (pl sok nyári ruha van, amibe belesülsz) és arra, hogy tuti ne legyen rajta sérülés - nem veszek olyat, amire azt mondom, hogy jó, majd megjavítom valamikor, mert úgyse fogom. Csak olyat veszek, ami akkor és ott jó és kényelmes.
2022. okt. 20. 22:47
 13/13 anonim ***** válasza:
Én egyszerűen elkerülöm a ruhaüzleteket. Szerencsére elég sok ruhám van, ezentúl csak szezonvégi leárazásokon megyek boltba, kivéve a cipőket, mert abból szezon elején kelle megvenni, hogy legyen a méretemben.
2022. okt. 21. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!