Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hol vegyek ennek a szempontnak...

Hol vegyek ennek a szempontnak megfelelő ruhát?

Figyelt kérdés
Bárhol veszek hamar bolyhos lesz vagy elnyúlik, de hamar alatt 1-2 mosást is értek, mert nem először jártam már úgy.:( Mindenhonnan vannak ruháim és azt vettem észre , hogy az árra se lehet alapozni. Jártam úgy, hogy a drága hamarabb tönkrement, mint a pár ezer forintos fast fashion, persze az ellenkezőjére is van példa, de azt vettem észre, hogy a Covid óta még többet romlott a ruha minősége és most már a kezd irreálisan drága is lenni. Az is igaz sajnos, pedig sokáig azt hittem ez városi legenda, hogy hozzánk silányabb minőségű áru jön, de amit külföldön vásároltam ruhát a mai napig jó, pedig nálunk sokszor drágább az áfa miatt.:( Sokszor turkálóban veszek inkább ruhát, mert az ezek miatt tartósabb, a környezetet is kímélem, de ha konkrétan keresek valamit azt olyankor nem biztos, hogy találok, ha van se biztos, hogy méret. Nektek milyen gyártók ruhái feleltek meg? Van bevált boltotok, amire esküsztök?
2022. okt. 10. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
42%

Nekem a kínai és egyéb divatáruházak ruhái alapból kiesnek. Rossz minőség és még drága is. Az anyagáról meg ne is beszéljünk!

Én kb 4 éve szinte csak turiban vásárolok. Nem azért mert ne lenne pénzem. Imádom a turi hangulatát, hogy mindig találok valamit, ami különleges és egyedi mert ritka hogy másnak is legyen olyan!

Cipőt táskát újat/ márkásat veszek, de a ruháim 95%a turis

Meg kell találni a jó turikat, és mikor új áru van akkor menni!

Sokszor cimkés full új ruhákat fogok ki 1000/db áron kb :)

Ha esetleg célzottan keresek valamit akkor is mindig árucserekor megyek, és tudom hogy pl melyik turiban szoktak ballonkabátok lenni, ha azt keresek elmegyek oda árucserekor tuti találok!

Nemrég a sheint akartam kipróbálni de nagyon rosszakat hallottam magáról a ruha gyártásáról.

A Sinsay, Orsay, Zara, Reserved szerintem egy elég jó ruhákat árusitó cég, közepes árkategóriának gondolom.

2022. okt. 10. 14:43
 2/7 anonim ***** válasza:

#1. En is turiban veszem a legjobb darabokat.

Az Orsay mar megszűnt sajnos.

2022. okt. 10. 14:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Sinsay sajnos már leszállt, Orsay igen megszűnt magyar webshopja sincs, illetve terranova még határeset kategória.

Turira csak jót tudok mondani én is.

2022. okt. 10. 15:16
 4/7 anonim ***** válasza:
*elszállt
2022. okt. 10. 16:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az azért már vásárláskor látszik, ha annyira gagyi egy ruha, hogy 1-2 mosás után kibolyholódik.

Én mindenhol, akárhol, bárhol veszek ruhát, ha találok megfelelőt.Tehát nem a helyen múlik.A kínaiban is találtam már olyat, amit 5 évig hordtam, utána ment tönkre.Durkálóban szintén.Tesco F&F ruhák közt amiket választottam(sok gagyi van, akkor sem veszem meg, ha tetszik), azok mind évekig bírták.

Fast fashion boltokban nem nagyon vásárolok, néha a zarában.

Sokat rendelek az about you-ról, ott is kiválogatom mindig a jó minőségű darabokat, ha nem tetszik ránézésre, tapintásra az anyag, akkor vissza is küldöm egyből.

About you-n is mindenféle ruhát veszek.Akár "nevenincs" márkásat, S.Olivert, Hilfigert,Esprit, Levi's-t stb, stb.Szóval nem a legolcsóbbakat, de nem is a legdrágább márkákat.És ezekkel mindig meg voltam elégedve minőségre.A Hilfiger az viszont olyan, amiben soha nem csalódtam, az mindig jó minőségű.

2022. okt. 10. 17:35
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 Ezt elfelejtettem: mindig tapintsd meg a ruha anyagát és olvasd el a címkét miből van, kicsit húzogasd meg a ruhát.Vsn olyan, ami már a boltban szöszölődik, nyúlik.Na, az olyat hagyd a fenébe.

Próbálj meg természetes anyagokat választani, vagy legalábbis 90-95%-ban az legyen benne.Pamut, len, gyapjú, selyem, tweed,bőr, hasított bőr.Szintetikus anyagból viszkóz jó, kis mértékben tartalmazhat a ruha elasztánt, az is megfelelő, eserleg lyocell.

Nagyon vékony anyagú, áttetsző ruhát ne vegyél, az mindig hamarabb tönkre megy.

A nagyon olcsó kinézetű, durva tapintású poliészter, akril anyagú cuccokat, meg a dzsörzé anyagokat kerüld el, ha lehet.Mondjuk ha max 5%-van ezekből egy ruhában, az még úgy elmegy.

2022. okt. 10. 17:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ezekre figyelni fogok ezentúl!
2022. okt. 10. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!