Volt annak idején olyan ruhátok,amit gyerekként ki nem állhattatok, mégis viselnetek kellett?Vagy az utálatosság ellenére mégis megszerettétek azt a bizonyos ruhadarabot?
Triko, jezusom, a mai napig kisert az a szar!!!
A trikot anyam eroltette hidegben, a polom ala, mert o borzasztoan fazos volt, de en meg pont az ellenkezoje voltam gyerekkent is es most is, egyaltalan nem vagyok fazos.
Emiatt allandoan szarul ereztem magam, melegem volt, szoval sokszor az lett a vege, hogy titokban levettem es kidobtam, pl vendegsegben, suliban :D
De olyan 8 eves korom korul vegre sikerult elengednie a temat, de addig valami borzalom volt, tisztan emlekszem.
Fehér zokni. Tesire kellett, ezért inkább életvitelszerűen azt hordtam.
Trikó a póló alá, mert anyám fázik. BRR.
Utálom most is mind a kettőt
Volt bizony,mégpedig az a bordás harisnyanadrág a komcsi rendszerben,de még utána is sokáig kapni lehetett!Oviskoromtól,egészen nyolcadik osztályos koromig kénytelen voltam hordani,mert anyukám ebben a tekintetben rendkívül szigorú volt!Csak azt akarta,hogy ne fázzak hűvösebb időben. Utáltam is azt a fajta harisnyát,mert folyton gyűrődött,harmonikázott a térdemen,lábfejemen is.Főleg mikor az iskolában ünnepség volt,akkor szinte kötelező volt nekünk lányoknak,az a harisnya!Az az egy jó oldala volt,hogy télen jó szolgálatot tett,hogy nem fáztunk benne,de mondom,csak ennyi!A piros,a kék színű volt a divat,a fehér az ünneplőnek számított! Ja,egyszer 13 évesen kisírtam magamnak egy farmerszoknyát.Anyum meg is vette nekem,másnap vonattal utaztunk apuval,anyuval vonattal a budapesti állatkertbe.De az örömömet beárnyékolta a fehér harisnyanadrág,nem volt mese,kénytelen voltam felvenni.Ugyanis kicsit borús,szeles idő volt azon a hétvégén,és június elején lehetett,ha jól emlékszem,a 90 évek elején!
Viszont annak ellenére, hogy kislánykoromban utáltam ezt a harisnyát,azért felnőtt fejjel hordtam én is szürke,bordó,kék,drapp,fehér színekben,amíg még kapni lehetett.
Kedves 15.válaszoló!
Akkor mi sorstársak vagyunk ebben a témában! Én is rühellettem ezt a fajta bordás harisnyát.Hordtam oviban,suliban,majd 10 éves koromban(1987- ben) vált igazán csak kötelezővé! Ugyanis azév végén matekból bukta volt,és hármasnál jobb jeggyel nem is rendelkeztem.Arra számítottam,hogy a szüleimtől jó nagy verést,veszekedést fogok kapni,de szerencsére csak csak az utóbbi valósult meg.VEgész nyáron magolhattam a matekot,így átmenetem a pótvizsgán.Azt hittem most már oké minden,de a java még csak azután jött!aztán egy szeptemberi napon,mikor a suliból hazajöttem,anyukám ezzel fogadott,hogy : Kislányom! A szobádban az ágyadon van pár dolog,amit ma délelőtt vettem neked,viseld őket egészséggel! Azt hittem,valami új melegítő szettet,szoknyát vett,de ehelyett 7 db.bordás harisnyanadrág sorakozott az ágyamon egymás mellett szépen kiterítve! Pontosan emlékszem rá,eleve vett két fehéret,pirosat,világoskéket,királykéket,drappot,világosszürkét.
Azt hittem rosszullátok,de anyám nem sokat törődött,hogy az arcom el volt kenődve.
Majdnem sírva mondtam,hogy: De anyu,én ezeket utálom!
Erre anyám:Tudom életem,de ezeket fogod mostantól hordani,szoknyával, itthon rövidnadrággal,ha megyünk valahová,majd a szoknyával a fehéret kell felvenned!Tudod nekem,meg apámnak nagy csalódást okoztál,hogy nem tanulsz,és majdnem évet ismételtél! Így hát ne is haragudj,de büntetésből ezeket a harisnyákat fogod hordani,amíg fel nem tornázod magadat a 4-5 szintre!Ez jó lecke lesz neked,és nincs semmi de!
Hiába vitatkoztam volna vele, falrahányt borsó lett volna az egész,pláne az apukám is mellette állt ebben a témában.
És nem volt mese,hordanom kellett,viseltem a büntetést.Ezzel sakkban tartottak!Emlékszem,elmentünk egy Május elsejei majálisra. A szoknyához természetesen a fehér harisnyát kellett felvennem.Szép napos idő volt,azt hittem meg fogok benne gyulladni,de szerencsére nem.
Utólag így visszagondolva 45 éves fejjel már tudom,hogy jobb módszer volt, mintha vertek volna,de a mai napig nem vennék fel ilyen harisnyát, ha akarnék se,mert nem lehet már sehol se kapni.Mondjuk a gimiben (92-96-ig)volt egy osztálytársnőm aki pont ilyen harisnyát hordott szoknyával.Sötétkék,szürke,meg bordó,sötétbarna színekben.
Az irgalmatlan (vagyis más szemében normál) hosszúságú sálakat utáltam, mindig idegesítettek.
A térd alá érő, "szentfazék" fazonú egyenruhaszoknyával se volt felhőtlen a viszonyom :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!