Milyen időközönként szoktátok átválogatni a ruháitokat?
2-3 havonta. Sajnos sokkal több ruhát veszek, mint amire szükségem van, afféle "érzelmi vásárló" vagyok, és tudom, hogy ez nem jó, próbálok is tenni ellene, de nem könnyű. Így aztán mindig tele vagyok alig, vagy nem is hordott cuccokkal. A szabályom az, hogy ha valami 3 hónapja a szekrényemben van, de nem volt még rajtam legalább 3x, akkor ez egyből megy adományba vagy családtagoknak, barátoknak. Ha volt rajtam háromszor, de nem tudom rámondani, hogy szeretem, akkor még egy hónapot kap, az alatt megpróbálom még párszor felvenni, ha a hónap végéig se szerettem meg, akkor mennie kell. Illetve a már megtartott, szeretett ruháimat is rendszeresen átnézem, mi az, amit esetleg cserélni kell, vagy esetleg már úgy érzem nem a stílusom, kihíztam/fogytam, stb.
Muszáj így, különben rövid időn belül ellepnének a ruhák, próbálok magamnak határokat szabni, hogy pl. egyszerre szigorúan csak három télikabátom lehet, ha újat akarok, akkor egynek mennie kell, stb. Így sikerül egy viszonylag átlagos méretű gardróbot fenntartanom, maximum az elemei gyakrabban cserélődnek, mint másoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!