Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Milyen időközönként szoktátok...

Milyen időközönként szoktátok átválogatni a ruháitokat?

Figyelt kérdés
Én eléggé gyakran, mert egyszerre képtelen vagyok megválni mindentől amire nincs szükségem, ezért azt csinálom hogy minden hónapban egyszer átválogatom őket, egy részét eladományozom vagy ha rossz állapotban van kidobom, mindig kerül valami amire nincs szükségem, nem használom, mégis képtelen vagyok megválni tőle, ezért félreteszem és következő alkalommal már sikerül megválni tőle. Ti hogy szoktatok válogatni, illetve milyen időközönként?

2022. febr. 21. 21:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Soha 😄 Amit megveszek, kitartok mellette addig, amíg tönkre nem megy 😀 Ha kicsit elnyűtt, de még használható, akkor meg lefokozom itthoni ruhának.
2022. febr. 21. 21:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor rámjön.Évente 2-3-szor csinálok nagyobb leltárt
2022. febr. 21. 23:38
 3/6 anonim ***** válasza:

2-3 havonta. Sajnos sokkal több ruhát veszek, mint amire szükségem van, afféle "érzelmi vásárló" vagyok, és tudom, hogy ez nem jó, próbálok is tenni ellene, de nem könnyű. Így aztán mindig tele vagyok alig, vagy nem is hordott cuccokkal. A szabályom az, hogy ha valami 3 hónapja a szekrényemben van, de nem volt még rajtam legalább 3x, akkor ez egyből megy adományba vagy családtagoknak, barátoknak. Ha volt rajtam háromszor, de nem tudom rámondani, hogy szeretem, akkor még egy hónapot kap, az alatt megpróbálom még párszor felvenni, ha a hónap végéig se szerettem meg, akkor mennie kell. Illetve a már megtartott, szeretett ruháimat is rendszeresen átnézem, mi az, amit esetleg cserélni kell, vagy esetleg már úgy érzem nem a stílusom, kihíztam/fogytam, stb.

Muszáj így, különben rövid időn belül ellepnének a ruhák, próbálok magamnak határokat szabni, hogy pl. egyszerre szigorúan csak három télikabátom lehet, ha újat akarok, akkor egynek mennie kell, stb. Így sikerül egy viszonylag átlagos méretű gardróbot fenntartanom, maximum az elemei gyakrabban cserélődnek, mint másoknál.

2022. febr. 22. 10:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Maximum akkor ha már nem férek el és akkor is képtelen vagyok megválni egy csomó mindentől.:( Inkább megpróbálom még helytakarékosabban összehajtogatni. Ha teheted kérlek emeld is ki a kérdést sokszor, mert mostanában készülök egy nagy szelektálásra, de idáig még a gondolattól is görcsbe rándul a gyomrom...
2022. febr. 22. 14:50
 5/6 A kérdező kommentje:
4. rendben
2022. febr. 22. 15:52
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Soha, amit megveszek azt hordom amíg rongy nem lesz belőle. (Nyilván ha már kinyúlt, foltos, bolyhos akkor max takarításhoz, kerti munkához veszem fel már.) Nem veszek fölösleges holmikat.
2022. febr. 23. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!