Olcsó luxust a népnek? Avagy 30000 forintért a 2000€ értékű rongyot?
***Kedves GyK admin! Nem, véletlenül sem áll szándékomban reklámozni illegális termékeket. Nem találsz semmi konkrétumot, linket, elérhetőséget, sőt, a márkák neveit sem említem, így neked további szép napot!***
Feltűnt, hogy néhány webshopban is megdöbbentően olcsón árulnak egyes luxusmárkák neve alatt, a képek alapján eredetinek tűnő termékeket. Azt nem tudom biztosra kijelenteni, hogy nem eredeti termékekről van szó, mert nem vásároltam, nem láttam élőben, de az esély az eredetiségre valahol a 0 és 1 % között lehet. Viszont annyit biztosan tudok, hogy az említett luxus termékeknek a normál áruk jellemzően bőven ezer euró feletti, akár több ezer euró is lehet, és a márkák esetében az outlet fogalma szinte ismeretlen. Mégis alig pár tízezerért meg lehet vásárolni a luxus termékeket, egy nem mellesleg más miatt is gyanúsnak tűnő, kizárólag az adott márkára “szakosodott” magyar webshopokból, legálisan. Mi erre a magyarázat?
Mi lenne, koppintás 😆
Ilyet már a 90es években gyerekként a piacon is láttam, de online aztán már végképp elpofátlanodtak, mert simán berakja az eredeti termék fotóját, amit árul meg a határban nincs.
A nagy márkák esetén olyan dömping van, hogy kb képtelenek kigyomlálni az összeset, pláne ha valami random kis ország hosztolja az oldalt és egyéb random kis ország nyelvén van az oldal.
Egy csomó rendelős fast fashion oldal, CsakiExpressz, Vish, Seín, stb pofátlanul ellopja egy másik kézműves vagy világmárka termékeit, sőt a fotóit is, legyártja olcsón, aztán szeva.
Mire lemenne az eljárás, már kétszer lekerült az oldalról, és olyan ügyvéd gárdájuk van, hogy kb verhetetlenek.
Ezt engedd el!
Benne vagyok órás fórumokban, ahol többen jeleztük a Vakerá meg a Jófosás oldalaknak, hogy tele vannak hamis órával.
Vagy nem jött válasz, vagy annyi, hogy ők nem tudják, hogy eredeti-e vagy sem, hiszen miért ne adhatná valaki 40000-ért a 2 millás Omegát?
Aztán mondom, kiderül, hogy az oldal valahol Etiópiában vagy Bangladesben van hosztingolva.
Az oldal nyelve magyar, és mire a két ország közt ezt lerendezik, már kétszer megléptek.
Ühüm... És az oldal meg a cég rajta van a hivatalos viszonteladók listáján?
Képet én is tudok kitenni. Csak aztán nem azt küldik. Már ha küldenek egyáltalán bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!