Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Milyrn gyakran veszel új...

Milyrn gyakran veszel új ruhákat, és mennyit? Milyen gyakran szorítozod ki a régieket?

Figyelt kérdés

Hol veszed őket?

Plázába jársz, kínaiba vagy otthon rendelsz a netről?

Outletbe mész?

Esetleg turizol? Vállfásba, kilósba, piacra?

Ilyen nagy outfit hault csinálsz egy helyről, vagy pedig inkább szemezgetsz?

És milyen gyakori, hogy kidobsz valamit?

Kukába megy vagy adományba adod őket?

Esetleg eladod őket?

Esetleg, hogy megbánsz valamit, pl utólag jössz rá, hogy nem jó, fura az anyaga szétesett, stb.

A szavazás nyilván nem 100% pontos, de válaszd a legközelebbi opciót.

2021. nov. 21. 22:24
A kérdező szavazást indított:
szezononként (tél/nyár) 6-7 darabot
szezononként 2-3 darabot
évszakonként veszek 6-7 darabot
évszakonként 2-3 darabot
havonta veszek 6-7 darabot
havonta 2-3 darabot
heti szinten járok vásárolni, 1-3 darabot is megveszek egy héten
ha valami elhasználódott, azt lecserélem
nem járok ruhát vásárolni, amit kapok, azt hordom
egyéb
32 szavazat
1 2
 1/11 anonim válasza:
9%
2 naponta szoktam általában, nem akarok csórónak látszani, ezért folyamatosan frissítenem kell a ruhatáramat. Ruhákból csak is LV, Givenchy, La Roche Posay vagy Garnier.
2021. nov. 21. 22:29
 2/11 anonim ***** válasza:
51%

Nike, Jordan, néhány Ellesse, G-Star, Calvin Klein és egy-két olyan designer márka ami Amerikában elterjedt csak így van esély hogy idehaza máson nem látni, szeretem az egyetemi dzsekiket abból van 3.

Ma már úgy veszek ruhát hogy a cipőhöz, a felső színbe menjen, turkálóból drágább alsóneműt szoktam venni, volt olyan boxer ami szerintem boltból kerülhetett turkálóba.

Magyarországon már szinte semmit nem kapni ritkább ruhákat illetően, egy Jordan cipőért meg ölni képesek lennének megjelenés napján, így emiatt hónapokkal később van készleten egy-egy típus adott színnel.

Sajnos anyagi szempontból ez sem az én sportom, mert nem tudok havonta kiadni 1-2 darabra mondjuk 100-160 ezret, de nem bolondulok meg hogy emiatt mínuszba vágjam a bankkártyát, ráadásul vannak üres hónapok is ami azt jelenti hogy nincs épp olyan felső amit megvennék szívesen, és ahhoz vegyek egy Jordant is.

Mindent, addig hordok míg tartják a formájukat és vállalhatóak, nem dobom ki őket, de a kinti munkánál is vigyázok rájuk pedig tudom hogy onnan már csak a macskák alá kerülne, vagy kukába.

Cipőket is szakadásig, törésig hordom.

2021. nov. 21. 23:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Igazából mindenhonnan szoktam ruhát venni, turi, kinai, zara, h&m, stradivarius, bershka. Általában pár havonta veszek 2-4 darab ruhát. Szortírozni elég sűrűn szoktam mert idegesít ha felhalmozódik a sok ruha.

Ha jó állapotban lévő ruha van ami már nem kell akkor eladom a neten, ha még hordható de nem újszerű akkor eladományozom,ha már hordhatatlan össze vagdosom és jó lesz törölgetős rongynak.

2021. nov. 22. 07:18
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

Rendszeresen járok plázába, alapból szeretek nézelődni és ha tetszik valami akkor megveszem.

Néhanapján veszek akár turiból is, de leginkább zarában, bershkában, h&mben vásárolok.

Kedvenc márkám a calvin klein, tőlük főként pólókat szoktam venni

Kisebb vásálásokat tartok, havonta 2-3darabot veszek.

A nem hordott ruháim jó ideig még a szekrényben vannak, aztán kiviszem a raktába ha már nem is akarom felvenni többet.

Sokat költök ruhákra, évi közel 4-500ezer, de nagyon szeretem a divatot.

Van hogy megbánok valamit igen, de ez ritka.

Inkább az szokott lenni, hogy kb 1év használat ugán már nem tetszik annyira, megunom.

Mindenkinek saját véleménye, hogy mennyit költ ilyesmire. Én nem nézem ki azokat, akiknek ez nem fontos.

20F

2021. nov. 22. 10:20
 5/11 Metionin ***** válasza:
100%

Már elég régóta csak azt cserélem, ami tönkremegy vagy azt veszem meg, ami nagyon különleges és tutira nem lesz kapható később. Mikor elkezdtem főállásban dolgozni, teljes ruhatárat cseréltem és azok a darabok még tökéletesen jók, kivéve ami már nem jön rám vállban (kigyúrtam magam azóta :D ). Turizni rendszeresen szoktam, úgy havonta de mostanság nem veszek semmit.

Amit nem hordok, mert már nem jó rám vagy kaptam de nem tetszik, azt adományvásárba szoktam vinni, a helyi állatmentők szerveznek ilyet.

2021. nov. 22. 12:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sűrűn változik a súlyom. :( Kb. két évente biztosan cserélem a komplett ruhatáramat. A súlyommal együtt sokszor a stílusom is változik, legutóbb a sportos lazáról a szuper elegáns irodai dolgozóra változott. Remélem már így marad, mert sokat költöttem rá.

A sportos laza stílust elsősorban turkálókból szedtem össze, az elegáns stílust meg a fast fashion üzletekből.

2021. nov. 22. 12:43
 7/11 anonim ***** válasza:

Most volt egy elég komoly szortírozásom, komplett ruhatár-cserével, mert híztam 18 kg-t (vééégre), úgyhogy minden XXS ment a ruhagyűjtőbe, és váltottam S-M-re.

De egyébként nagyon sokáig hordom ugyanazokat. Amiket most kiraktam (szinte az összes ruhám) azok is 5 éve megvannak, csak a betegségem miatt eddig nem tudtam összeszedni magam.

2021. nov. 23. 06:49
 8/11 anonim ***** válasza:

Egyébként a Chicorée-be járok 99%-ban, mert teljesen a stílusom. Laza, kényelmes, és leárazásokkor 2-4 chf-ért kapom olyan cuccokat, amik tetszenek és évekig kibírják :D

(Svájcban élek, régen volt Mo-n a Cosmos city, na ott árultak hasonló stílusú cuccokat, mint itt)

Rendelni nem szeretek, mert szívesebben róbálom fel az adott holmit, és akkor nem kell folyamat visszaküldözgetnem (sosem pontos a méretem, van amiből pl farmer a 36-os tök jó, másik fajtából meg a 40 is kicsi :D)

2021. nov. 23. 06:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Nálam nincs ez a tipikus rendszer.

Van, amikor egy idényben 10-15 dolgot is veszek, máskor pedig hónapokig semmit.

A különlegesebb dolgaimat (alkalmi/fellépő ruha, bandás póló, egyedi ékszerek) mindig rendelem. Erre már megvannak a megfelelő forrásaim.

Ezeket van, hogy hónapokkal, félévvel előtte kinézem, de van pár olyan márka, amire gyorsan le kell csapni, mert 1-2 darab van minden méretből.

Ha van egy felső, ami megtetszik, és a kollekcióban van hozzá passzoló alsó része (szoknya, nadrág) vagy egyéb kiegészítő, aminek mintája harmonizál vele, pl. sapka/kalap, táska, ékszer, akkor szeretem együtt megvenni őket, mert a monokróm öltözködés a lételemem, az összeillő darabok megkönnyítik a mindennapjaimat.

Viszont fast fashion üzletekben is szoktam vásárolni. Gyakran a webshopból előre kinézem azokat a dolgokat, amiket utána személyesen, felpróbálás után vásárolok meg. Azt vettem észre, az utóbbi 1-2 évben sokat javult a fast fashion minősége is. A Reserved, Mohito, Bershka, Pull&Bear azok az üzletek, ahová szívesen járok vissza. Talán rájöttek, hogy az időtálló, vastagabb anyagú ruhák fenntarthatóbbak. És a basic insta b*t€$ stílus után végre találni extrémebb dolgokat is, amik passzolnak a stílusomhoz - legalábbis a mostani kínálatban.

Vintage üzletbe járni is jó buli. Onnan van egyébként a legtöbb kedvenc, napi szinten hordott dolgom.

Szóval, amint látható, a forrásaim eléggé változatosak. Nem a divatnak öltözöm, nálam a fő szempont az önkifejezés, és az, hogy amit megveszek, tényleg jól álljon rajtam, mert bevallom, éveken keresztül nehezen találtam ilyen darabokat.

Ebből kiindulva nem szoktam félévente kiszórni mindent a szekrényemből, ami már “lecsengett”. Mindennek hasznát veszem, az érdekesebb ruháimnak is megvan a maga ideje, nem fogom csak azért kiszórni, mert nincs rajtam minden héten. Hosszú ideje dolgozom egy olyan gardrób kiépítésén, ami 100%-ban olyan ruhákat tartalmaz, amikben kifogástalanul érzem magam, majdnem minden összeillik mindennel. Nem feltétlenül unalmas, ha az ember szinte csak feketét hord. 😅 Pont ezért nem a mennyiség, hanem a minőség számít nálam.

2-5 éve anyámnak és a húgomnak adtam egy csomó dolgot, amiből kifogytam, vagy eleve csak “bármi de legyen valami” alapon vetették meg velem a szüleim tiniként, de egyáltalán nem éreztem jól magam benne.

2021. nov. 25. 11:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Változó,de havi 1-2 alkalommal szoktam vásárolni. A Covid miatt kényelmesebb online rendelni, de a cipőket jobb szeretem felpróbálni.

T Hilfiger, C. Klein, Under Armour, Jordan, Timberlake, Gucci termékeket szoktam elsősorban venni, de ez sokszor függ a kínálattól is.

2021. nov. 27. 21:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!