Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mi a véleményetek a fast...

Mi a véleményetek a fast fashion üzletekről?

Figyelt kérdés

Zara, Pull and Bear, Stardivarius, H&M, Reserved. Tipikus plázákban fellelhető üzletek. Szoktatok ott vásárolni? Kedvelitek a ruháikat vagy inkább online vagy outletekeben vagy üzletekben leárazásokkor próbáltok vásárolni magas kategóriájú ruhákat.

Szerintem a Zaraban a ruhák csak az üzletnek a csúcstechnikás fénytechnikában tűnik minőséginek és szépnek, az árukészlet 85% kevésbé jó minőségű ruha. Nyáron zavaró a sok műszál a termékeikben (ami jobb annak 3x az ára) igy nem szellőznek ezek a ruhák, télen pedig meg lehet fagyni és csúnyán megizzadni a műszálas ruhákban amelyek nem melegítenek kellőképpen.

2021. okt. 22. 23:20
A kérdező szavazást indított:
Nekem megfelel a fast fashion, elégedett vagyok vele teljes mértékben.
Ritkán vásárolok fast fashion akkor is a magasabb minőségű de drágább darabjait.
Megprobálok tudatosabban vásárolni magasabb minőségű drágább ruhákat, ritkábban.
Nekem a fast fashion is drága, igy csak leárazásokkor vásárolok fast fashion üzletben.
Csak magasabb kategóriájú ruhát hordok.
Máshonnan vásárolok vagy nem veszek semmit.
39 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, még a Ralph Lauren szintű márkának is 100% poliészterből készülnek az alkalmi ruhái, szóval ...
2021. okt. 22. 23:45
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Én szeretem, hogy nagy a választék, van azért sok vállalható anyagú termék is elbújtatva műanyaghegyek alá. Az egyszerűbb ruhadarabok, pl. pamut pólók, zoknik teljesen korrekt minőségűek, a drágábbak is ugyanúgy bolyhosak lesznek, nem ötször tartósabb vagy kényelmesebb, ami ötször annyiba kerül.

Elegánsabb, vagy extrább dizájnú ruhákat, kabátot, cipőt, táskát már nehezebb találni, aminek az anyaga is jó, nem túl vékony, nem fura a szabása, nem állnak ki belőle szálak már a boltban, ilyeneket inkább jobb minőséget áruló üzletekben veszek.

Szívesen vásárolnék egyébként, kevésbé ismert tervezői darabokat, amiknek visszakövethető az eredete és környezetbarát módon kerültek előállításra, de ilyenekből nem nagyon találok olyat, ami tetszik is és nincs horror módon túlárazva.

2021. okt. 23. 00:37
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Igazándiból nehéz mit mondani róluk. Gyakorlatilag kiszorítottak minden konkurenciát. Egy ingeshez/alkalmi ruha vagy farmeros üzletbe még... vagy sportboltba el lehet menni, és lehet jó cuccokat találni, de egyszerű hétköznapi viseletet nem találsz máshol 🤷‍♂️

Szeretem-nem szeretem, ... EZ VAN!

Kínai az ultragagyi, és nem tudom miből élnek... a kik pepco, vásár meg ugyanúgy kínai, csak kiválogatják a vállalhatóbb darabokat... 1-2 cuccot itt legalább lehet venni. De a többi az plácabolt. Kb az öltözékem 70-80%-a. Mert nincs másik

2021. okt. 23. 01:31
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
(Amúgy ami még versenyképes az a tesco F&F. Javaslom. )
2021. okt. 23. 01:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én az összes divatmárkát próbálom kerülni inkább a heritage brandeket részesítem előnyben. Persze ha csak egy adott színű chino kell akkor beugrok egy Zarába de a minőségen mindig elborzadok.
2021. okt. 23. 07:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán vásárolok ott,inkább pulcsikat a Reservedben,előtte a Promodban.A ruháim bagy része Blue Nature,egy két kivételtől eltekintve évekig bírják.Zara nálunk nincs,a H&Met nem szeretem,nem is jó minőség,a Promod megszünt.Dzsekit a Warp Zone-tól vagy a Mayo Chix től veszek.Ezek is évekig birják.
2021. okt. 23. 12:46
 7/8 anonim ***** válasza:
92%
Igen, én csak fast fashion üzletekben vásárolok és összességében elégedett is vagyok velük. Egyrészt nem érzem úgy, hogy lenne számomra bármi más alternatíva, mert a designer ruhadarabokra nincsen pénzem és őszintén szólva igényem sem, a kínai szerintem ízléstelen (max. bugyit, zoknit szoktam ott vásárolni), a butikok szerintem drágák és ízléstelenek is, a lakhelyemen és környékén nincsenek normális turkálók (itt még mindig az egymásra halmozott büdös lyukas használhatatlan ruha a turkáló felhozatala). Maradnak a fast fashion üzletek, ami könnyen hozzáférhető (vidéken is van több üzlet, de a legtöbb helyen lehet rendelni), szerintem egész nagy választékban lehet kapni hétköznapi ruhákat (ami nem alkalmi, nem sport stb.) és nekem többnyire az ízlésemnek is megfelelnek, a minőségükkel sem szokott probléma lenni. Nem mondom, hogy soha nem találkoztam olyannal, ami nem tetszett vagy nem volt jó a szabása stb., az is igaz, hogy általában van egy séma és akkor mindenhol azt lehet kapni, igen sokan hordják, nem fenntartható stb., de én ezekkel nem foglalkozom, mert nem is vagyok abban a helyzetben, hogy nekem ez szempont legyen.
2021. okt. 23. 14:34
 8/8 anonim ***** válasza:
80%
A legtöbb ruhán fast fashion üzletből van, vagy újonnan véve, vagy turiból. Jó lenne ha ki lehetne kerülni az ilyen boltokból való vásárlást, de a fenmtarthstó márkák sokkal drágábbak és jóval kisebb a választék. Mostanság próbálol figyelni arra, hogy csak olyat vegyek amire szükségem van, és ha épp f.f. boltban találom meg akkor ott is megveszem, de általában először megnézem vam-e turkálóban.
2021. okt. 24. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!