Mi a véleményetek a fast fashion üzletekről?
Zara, Pull and Bear, Stardivarius, H&M, Reserved. Tipikus plázákban fellelhető üzletek. Szoktatok ott vásárolni? Kedvelitek a ruháikat vagy inkább online vagy outletekeben vagy üzletekben leárazásokkor próbáltok vásárolni magas kategóriájú ruhákat.
Szerintem a Zaraban a ruhák csak az üzletnek a csúcstechnikás fénytechnikában tűnik minőséginek és szépnek, az árukészlet 85% kevésbé jó minőségű ruha. Nyáron zavaró a sok műszál a termékeikben (ami jobb annak 3x az ára) igy nem szellőznek ezek a ruhák, télen pedig meg lehet fagyni és csúnyán megizzadni a műszálas ruhákban amelyek nem melegítenek kellőképpen.
Én szeretem, hogy nagy a választék, van azért sok vállalható anyagú termék is elbújtatva műanyaghegyek alá. Az egyszerűbb ruhadarabok, pl. pamut pólók, zoknik teljesen korrekt minőségűek, a drágábbak is ugyanúgy bolyhosak lesznek, nem ötször tartósabb vagy kényelmesebb, ami ötször annyiba kerül.
Elegánsabb, vagy extrább dizájnú ruhákat, kabátot, cipőt, táskát már nehezebb találni, aminek az anyaga is jó, nem túl vékony, nem fura a szabása, nem állnak ki belőle szálak már a boltban, ilyeneket inkább jobb minőséget áruló üzletekben veszek.
Szívesen vásárolnék egyébként, kevésbé ismert tervezői darabokat, amiknek visszakövethető az eredete és környezetbarát módon kerültek előállításra, de ilyenekből nem nagyon találok olyat, ami tetszik is és nincs horror módon túlárazva.
Igazándiból nehéz mit mondani róluk. Gyakorlatilag kiszorítottak minden konkurenciát. Egy ingeshez/alkalmi ruha vagy farmeros üzletbe még... vagy sportboltba el lehet menni, és lehet jó cuccokat találni, de egyszerű hétköznapi viseletet nem találsz máshol 🤷♂️
Szeretem-nem szeretem, ... EZ VAN!
Kínai az ultragagyi, és nem tudom miből élnek... a kik pepco, vásár meg ugyanúgy kínai, csak kiválogatják a vállalhatóbb darabokat... 1-2 cuccot itt legalább lehet venni. De a többi az plácabolt. Kb az öltözékem 70-80%-a. Mert nincs másik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!