Mivel tisztítsam a fehér textil nike cipőmet?
A fehér cipő tisztítása nem egyszerű. Én így szoktam csinálni:
-kiszedem a fűzőt
-Engedek a mosdóba melegvizet és eőször megtakarítom a talpát kefével, vanish szappannal és mosószerrel.
-A koszos vizet leengedem és csap alatt leöblítem.
-A mosdóba engedek ismét tiszta melegvizet, abba teszek mosószert. Magát a cipőt átdörzsölöm vanish szappannal majd alaposan kefével átsikálom a textil/szövet részt. A kefére is szoktam rakni a vanishből.
-Miután alaposan átkeféltem a cipőt a koszos vizet leengedem és csap alatt leöblítem ismét a cipőt
-Engedek egy újabb vizet (nem kell hogy meleg legyen) amibe vanish folyékony fehérítőt öntök és hagyom néhány órát áztatni. A víz a textilt érje, ezért én fordítva, fejjel lefelé rakom a vízbe. Akár rá is rakhatsz valamit a cipőre, hogy biztosan érje mindenhol a fehérítős víz. Én a mosószeres flakont szoktam.
-Áztatás után még egyszer leöblítem a csap alatt és jöhet a száradás.
-Bedobom a mosógépbe egy centrifugára, hogy jobban kimenjen belőle a víz és így hamarabb megszárad
-NE RAKD A RADIÁTORRA TÉLEN, MERT NEKEM ATTÓL BESÁRGULT. Lehet a vanish nem bírja, fogalmam sincs, de ha napra teszem ki vagy szobában szárad, akkor nem sárgul.
Macerás, de nekem ez vált be és így szép fehérek a cipőim :) Mindig azt hiszik hogy új, aztán mikor közlöm velük, hogy legalább 3-5 éves már a cipő, akkor nem hiszik el.
Ha tud valaki egyszerűbb megoldást, akkor én is szívesen fogadom, de nekem a "bedobom a mosógépbe osz't jó'van!" nem vált be.
Domestos fehérítő fogkefével átdörzsölöm alaposan kiöblítem.
Napközben árnyékban szárítom.
Szappan meg ilyen vackok nem fogják kiszedni a retket majd halványítják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!