Aliexpress-ről rendelés hogy működik akkor?
Olvastam valami olyat, hogy mostantól valami törvény miatt óriás vámot vágnak rá a termékekre, amiket az Aliról rendelnek, ez tényleg így van? Vagy hogy működik ez az egész most már?
Előre is köszönöm.
Még mindig nem igazán értem...
Tehát ha teszem fel egy 2 eurós mittudomén karkötőt rendelek, akkor 400 Ft áfát kell utána fizetnem most már és ennyi?
Merthogy az #1 cikk ír valami olyat, hogy 10 euró alatt egységesen 399 Ft áfát kell fizetni (?).
Nem, amit az első írt, az a kezelési költség. Azt is fizetni kell és emellé még a 27%-os áfát. Tehát ha rendelsz mondjuk 1000 Ft-ért és az EU-n kívülről jön, akkor 1270 Ft +kezelési költség lesz. Ha az 400 Ft, akkor az 1000 Ft-os termékedért 1670 Ft-ot kell fizetned. Így érthető?
Amúgy szerintem is megoldják majd idővel, hogy legyen EU-s raktár vagy valami és ne legyen ennyivel drágább, mert így biztosan kevesebben fognak rendelni.
itt egy tanulságos kép a telex.hu-ról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!