A barátnőim mindig kölcsönkérik a ruháimat. Mit csináljak?
Mondj nemet. Én alapból nem adom kölcsön senkinek a cuccaimat, mert az én ruhám szent és sérthetetlen. Nekem vették a szüleim, abból a pénzből, amiért megdolgoztak, nem másnak, hogy tönkretegyék. Van egy nálam 20 kilóval nehezebb barátnőm, aki ha meglát rajtam valamit, rögtön kölcsön akarja kérni és abban akar menni koncertre stb. Mondanom sem kell, hogy ha felpróbálná, azonnal szétrepedne a cucc. Eleinte mindig tereltem a témát, de aztán megmondtam neki, hogy "Ne haragudj, nem adom kölcsön, nem szeretem odaadni a cuccaimat". Furán nézett, de többet már nem kérte el semmimet. Légy határozott. Egyébként sem tudom, milyen divat felvenni más cuccait, én sosem tettem.
16L
Ne add nekik kölcsön.
Lehet, hogy megsértődnek, de szard le.:D
VAGY inkább mondd azt, hogy egyszer felveszik és szépen kimosva, kivasalva kéred vissza úgy, ahogy volt.
Úgy látszik, hogy vén fütykös vagyok a 38 évemmel, de az én ifjúkoromban nem is volt divat ruhát kölcsönadni még a csajoknak sem. Az más, hogy kiránduláson jön egy hűvös idő és valakinek nics, a másiknak meg több pulóvere van és arra a napra odaadja. De ennél több ruhakölcsönzést csak az esküvői és a jelmezkölcsönzőknél tudok elképzelni. Csak azok pénzért teszik.
Én a helyedben rá sem szoktattam volna őket erre.
Hivatkozz arra, hogy a múltkor egy rokonod is kölcsönkért egy szebb darabot és összegányolva adta vissza, úgyhogy mostantól nincs ruhaodaadás.
Igazuk van a válaszolóknak, közöld szépen, hogy ez eddig tartott, mert vannak ruháid amiket nem találsz sehol és egy csomó ruhád kezd játszósnak kinézni, pedig pont te alig vetted fel.
A 20 kilóval dagadtabbnak meg pláne ne add oda... nem is értem, hogy gondolta, hogy belefér a ruháidba?
Először lehet, hogy megsértődnek, de majd megbékélnek.
mekkora pofátlanok már...
sztem is próbáld velük finoman közölni, hogy nem
Ez nagyon ciki, mi is csinálunk olyat a barátnőimmel, h egy egy buliba kölcsönkérjük egymás ruháit, de azt másnak kimosva, szépen tisztán vissza is adjuk.
Nekem is volt egy olyan barátnőm, aki már rég nem az-szerencsére-, h kölcsönkért egy felsőt és 1-2 hónappal később sok sok könyörgés után visszahozta kinyúlva meg el is volt szakadva 2-3 helyen, és még ki se volt mosva, még myvipen olyan képe is volt ahogy a felsőmbe valami szakadt helyen elég fura emberekkel pózol...
Csak annak adok kölcsön akiben megbízom, aki egyzser is úgy adja vissza, h kinyúlt avgy elszakadt vagy ki se mosta és bele volt izzadva, az tőlem ne kérjen többet kölcsön semmit, mond meg nekik, h ez így nem jó, te pénzed vagy a szüleidé és azt a ruhát magadnak vetted nem nekik. állj ki magadért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!