Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért kötelező még mindig a...

Miért kötelező még mindig a lányoknak ballagásra szoknyában menni?

Figyelt kérdés
Nemrég volt a húgom ballagása és mivel nem akart szoknyában menni ezért egy teljesen alkalomhoz illő fekete hosszú nadrágot vett fel. Az osztályfőnöke elkezdett vele mindenki előtt veszekedni hogy miért nem lehetett szoknyában jönni, meg nem érdekli őt hogy miben érzi jól magát de kötelező a szoknya. Aztán végül mivel senkinek nem volt mégegy szoknyája ezért elballaghatott a nadrágban is. Nincs benne semmi erről az iskola házirendjében. Oké, régen a nőknek a hagyományos viselet a szoknya volt de 2021 van. A hétköznapokban alig látok pár lányon/nőn szoknyát, akkor nem lenne mindegy hogy a ballagáson is nadrágban van-e? Rengeteg lány utálja mert túl vastagnak/vékonynak találja hozzá a combját vagy egyszerűen csak nem érzik magukat benne kényelmesen. Mi értelme még mindig ezt erőltetni? Miért nem lehet mindenki abban amiben szeretne amíg az megfelel az ünnepi öltözetnek?

2021. jún. 18. 13:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%
Kötelező? Ez csak a tanár baromsága volt. Nálunk általános ballagáson csináltatott ruha volt, mindenki a nadrágra szavazott, nem volt gond. Középsuli végén csak az iskolai blúz volt kötelező, amúgy mindegy volt, hogy ahhoz szoknyát vagy nadrágot vettünk fel
2021. jún. 18. 19:04
 12/22 anonim ***** válasza:
13%

Nahát. Szóval 10 év múlva mehessenek pitschagatyában trikóval? Mert minden más az ofő baromsága, meg hülye hagyomány?

Nagy jól tudta, hogy mindenki szoknyában lesz, de azért életében 1x nem bírt felvenni mégsem egyet, azért mert csak?

2021. jún. 18. 19:59
 13/22 anonim ***** válasza:
87%

Ami azt illeti, ez az egész ballagás baromság ebben a formában. Kb.mindenki halálra unja, ugyanaz történik minden évben.

Itt Ausztriában egyelőre csak ovis "ballagást" láttam. Ez gyakorlatilag egy búcsúbuli. Van egy fél órás szertartás a templomban, aki akar, szerepel, aki nem akar, akár a családjával is lehet. Utána vonulunk az óvoda udvarára, közös evés-ivás, játék, vetélkedők. És mindenki kényelmes ruhában van. Mindenki azzal beszélget, akivel szeretne. Sokkal élvezhetőbb, mint ünneplőben végigfeszengeni a beszédeket, stresszelni a kötelező szereplések miatt.

2021. jún. 18. 21:45
 14/22 anonim ***** válasza:
20%

7-ke!

Majd ha felkopik az állad, akkor felveszed a szoknyát.

Az a baj hogy a te fajtád üldözésimániában szenved, ha már szoknya a kötelező akkor valószínű aki ezt kitalálta az szexista lehet.

2021. jún. 19. 14:26
 15/22 anonim ***** válasza:
73%
Gondolom mert ez a szokás. Én is nadrágban ballagtam 2014-ben a gimiből. Általánosban fizettek nekem anyámék hogy szoknyát vegyek fel 😂 Gimiben is le akartak fizetni, de nem mentem bele.
2021. jún. 19. 15:05
 16/22 anonim ***** válasza:
19%

Nem tudom, a mi iskolánkban, az én osztályomban is volt több lány, aki utálta a szoknyát. A négy év alatt egyszer sem láttam rajtuk, még az ünnepségeken sem, de ballagáson nem volt kérdés, hogy szoknyában lesznek. Eszükbe sem jutott nem abban lenni, és nem hisztiztek miatta egy kicsit sem.

Elit iskola volt ugyan, de úgy tűnik, hogy ők még ismerték az illemet, és rájöttek, hogy a saját egyéni preferenciájuk egyszer az életben második helyre szorítható.

2021. júl. 6. 08:01
 17/22 anonim ***** válasza:
67%

Jól van, 16-os, értjük, hogy te leragadtál az ovis szinten, ahol kizárólag abból lehetett megmondani valakinek a nemét, hogy szoknya vagy nadrág van rajta, és hosszú-e a haja. Én is emlékszem, hogy amikor nadrágos hosszú hajú embert rajzoltam, akkor a mellettem ülő Jucika nem tudta, milyen nemű. Azért ezt a legtöbben kinövik.

Kérdező húgának a tanára jó nagy barom, gimis ballagás egyszer van az ember életében, ő meg elrontja az óbégatásával.

2021. júl. 7. 18:51
 18/22 anonim ***** válasza:
10%
tudom régi a kiirás (de jövöre is lesz ballagás) azért elmondom ha én mindennap abba dolgozok akkor más is kibirja egyszer egy évbe. szerintem a szoknyaviselésbe nem sántult még bele senki. és nem is olyan rossz dolog az meg lehet szokni. miért kell fennakadni h abba kell menni??? kötelező és kész. nálunk a munkahelyen ha egy nő nem szoknyába jelenik meg hazaküldik. ez egy iroda ahol vannak szabályok az öltözködésre is. erre mondják v megszoksz v megszöksz. én elöbbit választottam és jól döntöttem.
2021. okt. 24. 09:29
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
#18 Az egy dolog, hogy téged nem zavar, hogy a munkahelyed durván diszkriminál. Gondolom, a magassarkú cipő is elvárás...
2021. okt. 24. 15:00
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
a cipőre nincs konkrétan előirás h mekkora sarka legyen elég egy pici sarok neki. a szoknya kötelező de nem sántulok bele. nem értem egyeseknek miért probléma ha szoknyába kell lenni??? mi a baj vele? föl nem fogom
2021. okt. 27. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!