Órákon mennyire macerás rendszeresen cserélgetni a szíjat?
Tervezek venni egy karórát "disznek", csak úgy látom értelmét, ha az szíját hozzá tudom igazitani az öltözetemhez. Tudom, hogy a legtöbben lehet cserélni, de nem világos, hogy a gyakorlatban mekkora macera ez, esetleg tönkre lehet-e tenni vele, vagy van-e egyéb probléma. Például itt van ez az óra: [link]
(A konkrét modelltől most vonatkoztassunk el, itt nem arról van szó, hogy milyen órát vegyek, max amennyiben releváns az övcsere témában.)
A fotókon nekem úgy tűnik, hogy a szíj nagyon hozzászorul az órához nehéz lehet hozzáférni a teleszkophoz.
Köszönet előre is minden hozzászólásért!
Azért nem kaptál eddig válaszokat, mert ilyet senki sem csinál, és bocsáss meg, de őszintén szólva szánalmassá válnál, ha valaki észrevenné, hogy Te ezt teszed.
Ez a rongyrázás mintapéldája lenne valakitől, akinek valószínűleg amúgy lyukas a zsebe, és ez sosem jó pont.
Ha nincs pénzed, két szalonképes megoldás közül választhatsz.
A: egy órád lesz, de az kicsit drágább
B: több órád lesz, de olcsók
Mindkét esetben kb. behatárolható lesz az anyagi helyzeted belőle, de összhangban lesz az összképpel, és ez szimpatikussá és hitelessé teszi majd a megjelenésedet.
Ha veszel egy drágább órát, és hozzá 4 váltás különböző szíjat, hogy úgy tűnjön, több órád is van, az viszont egy nagyon erőltetett megoldás lesz, és ha valaki észreveszi, hogy az óratok maga mindig ugyanaz, meglesz rólad a véleménye, amiért másnak akarsz látszani, mint aki vagy.
Amúgy a folytonos cserélgetés az órának és a szíjnak sem lenne haszon, előbbiben kikopnak a rugós pálcák, utóbbiakban kinyúlik az "alagút", a "menet", kiszakad a széle, és kirongyolódik a varrás, és egyszer csak szépen leesik a karodról az óra, de úgy kell neked.
https://www.youtube.com/watch?v=yLaAdUI-ZVo
Megfelelő szerszámmal gyerekjáték. Viszont vannak olyan órák, amikhez speciális szíj kell, és spéci szerszám.
A legegyszerűbb megoldás a NATO szíj. Hiszen ott a stifthez nem kell nyúlni, csak befűzni az újat.
Pedig sokan szokták cserélgetni az órájuk szíját. Nem azért, mert szeretnék, ha úgy látszana, mintha több órájuk lenne, hanem azért, hogy ami van, azt rugalmasabban tudják kihasználni.
Egyébként örülök, hogy a kérdésben szereplő órától elvonatkoztathatunk. Egészen példásan borzasztó. 200 euróért (72 ezer forint) kapsz egy 5 eurós (1800 forint) kvarc óraművet és plexi üveget 'valamilyen' rozsdamentes acéltokban. Gyanítom a bőr óraszíj is az elérhető legolcsóbb. Ez kb. 10-15 ezer forintos szint. Nagyjából ezzel egyenértékű:
Első, lehet, hogy viccnek szántad, nekem elég komolynak tűntél, ezért válaszolok. Nem volt szándékomban bármit is sejtetni az anyagi helyzetemről, igazán lekakilom, hogy ezen a téren más mit gondol rólam. Az esztétikája érdekel a dolognak, abban is csak önmagamnak akarok tetszeni elsősorban. Fura világban élnek egyesek. O.o
Második, köszi a tippet, pont az ilyen NATO-öveket nézegetem most.
Harmadik, ehhez mit szólnál pl.: Citizen BM8180-03E Fontos szempont volt, hogy kvarcos legyen, és 4cm-nél kisebb legyen az átmérője, öveket majd külön vennék hozzá.
#1-es: Ekkora baromságot mint amekkorát ide leírtál, rég láttam :D.
Bődületes hülyeség. Hogy lehet ennyire túlgondolni egy óraszíjat? Hogy többnek akarod magad láttatni, mint ami... :D
Csak azért, mert valamit nem ismersz. Órás körökben igenis nagyon népszerű az, hogy egy órához valaki több szíjat tart.
Nem, nem azért hogy elhitesse, hogy neki olyan sok órája van. Egyszerűen jól kombinálható a különböző megjelenésekhez / alkalmakhoz. Képes egy szíj egy teljesen új look-ot adni egy órának.
Egyébként kérdésre is válaszoljak: Nem kell hozzá speckó szerszám. Egy vékony csavarhúzóval (nyilván óvatosan) is ke lehet ezeket "pattintgatni".
Valamint amit linkeltél órát, én sem annyira javasolnám, nagyjából azért mait a hármas leírt.
Egy ismertebb márkával ugyan ebben az árkategóriában jobban jársz szerintem is. Jó az a Citizen amit linkeltél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!