400-ig, milyen órát vennél férfiként?
A kérdés adott, a válaszokat köszönöm, előre is.
Spóroljunk időt és energiát!
Nem érdekelnek a "Nekem nem kell óra." "Semmit, minek?" "Okosórát." vagy a "Nekem Roleksz van, 5, aztat vegyé!" tipusú válaszok.

A XXI.században sznoboknak való óra.Semmi funkciója nincs.
kb annyi mint egy aranyozott rózsafa sétabotnak,avval mondjuk sznobként legalább ráverhetsz a határa a karórás sznobnak.

Sznob jelentése:
"A népetimológia logikája szerint átvitt értelemben az olyan embereket illetik e szóval, akik ugyan nem „nemesek” vagy tagjai valamely elit körnek, de mégis valamilyen rájuk jellemző attitűd felvételével olyannak akarnak tűnni, mintha oda tartoznának.
Azonban a sznobságot valaki magára is öltheti, mintegy beleélve magát abba, hogy ő is egy bizonyos csoportba tartozik. Ez a fajta sznob ember olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog. Ilyen az álintellektuális, vagy az álgazdag ember.
A Pesti Hírlap Lexikona (1936) szerint „sznob (snob): nagyzoló, előkelőséget mímelő ember”.
Más meghatározás szerint a sznob „a szellemi élet kiválóságait utánzó, hozzájuk dörgölődző és kifinomultnak, nagyon műveltnek látszani akaró személy.”"
És ha valaki önmagának vesz órát, mert neki tetszik, esetleg a mechanikus szerkezet finomsága miatt tetszik neki és ezért veszi? Nincs funkciója? Időt le lehet róla olvasni (szerintem) gyorsabban, mintha mobilt kéne elővenni. Volt már a kezedben egy ilyesmi óra amúgy? Ha igen, nem tartottad szépnek?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!