Ékszer amit sosem veszel le?
Gyakorlatilag soha nem veszem le a gyürüket a kezemröl - mindkettön egy-egy -, egy nyakláncot, meg egy pár fülbevalót, mindegyik arany.
Különösebb története nincs, egyszerüen szeretem, ha rajtam vannak.
Kb 20 éve hordom öket, eddig nincs semmi bajuk
Egy fehérarany karkötőt, még a nagyimtól kaptam. Elég passzentos volt, egyszer elpattant a forrasztása a csatnál (beleakadtam valamibe), ékszerész javításnál betoldotta, azóta ugyanúgy nem veszem le.
A ródiumozás az évek alatt (10 éve van meg) már kopni kezdett (ugye alapból a fehérarany sem olyan ragyogó fehér, aminek ismerjük, inkább sárgás), úgyhogy lesz majd még egy útja valamikor, hogy újraródiumozzák, de ez az értékén nem ront.
Gyűrűket általában itthon leveszem, de ha elmegyek itthonról, a készülődés része az is (nyaklánc is, fülbevaló is - illetve utóbbi most a maszkok miatt nem, már kettőt téptem ki a fülemből :D), szóval csak itthon nincsenek rajtam.
2 lyuk van mindegyik fülemben, pár éve kaptam a páromtól egy kis ezüst fülbevalót, amit a 2. lyukban hordtam és csak pár hetente vettem ki. Viszont sajnos tönkrement a hátulja, és ezért egy ideje nem hordom, de ha majd veszek rá újat, szerintem megint nem fogom naponta kiszedegetni, néha viszont muszáj, mert hajlamos begyulladni a fülem. Bizsut emiatt nem is hagyok benne soha.
Más ékszerről viszont nem tudom elképzelni, hogy abban aludjak, sőt, már akkor leveszem őket, ha hazaérek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!