Havonta átlagosan (!!!) mennyit költötök öltözködésre (cipővel együtt), illetve mely üzletekben szoktatok vásárolni? Kort és nemet is írjatok kérlek!
Én:
Átlag 50 ezer / hó
Üzletek: C&A, Deichmann, H&M, Humanic, Kristóf Szalon, New Yorker, Pull & Bear, Salamander, Saxoo London, Springfield, Zar
27/F
Ha leosztjuk havi max 2500ft-ot.
Takko, kik általában
Évente átlag 25 ezer. Tehát körülbelül havi 2ezer.
De nyilvánvalóan nem havonta veszek ruhát, hanem nagyjából évente kétszer, háromszor.
Főleg használtan vásárolok, mert a fast fashiont elítélem. Fehérneműt szoktam újat venni, meg cipőt, mert azt sosem találok jót használtan.
Tavaly szinte kizárólag a bonprix-ről rendeltem, úgyhogy tudtam most ellenőrizni, havi kb. 10.000 jött ki cipővel, kabáttal. De ha volt is ezen kívül valami jelentősebb, akkor is max 15. Pedig a korábbi évekhez képest úgy érzem többet költöttem, és nem is vagyok különösebben spórolós (vagy egy tucat 10-20 ezres parfümöm van a szekrényban). A C&A-ben szoktam még vásárolni meg a Tescoban, de ezek most kiestek. Ja meg kínaiba se jártam, hogy megvegyem az ezredik táskát.
De pl az ezeréves túrabakancsom nemrég megadta magát, ahelyett újat kell vennem, ez önmagában lesz kb 30 ezer...
Hát ez nagyon változó. Én csak akkor veszek ruhát, cipőt, ha feltétlenül szükséges, mert a régiek közül már selejtezni kellett. Ez nem történik meg minden évben, van hogy évekig nem veszek semmit. A maximum egy évben szerintem olyan 50.000 forint volt.
A 2020-as évben például egy fillért sem költöttem ruhára, hiszen home office-ban dolgozunk az év nagy részében, ezért pizsamában vagy otthoni cuccokban voltam szinte végig. Alig hordtam a ruháimat, nem volt szükség leselejtezni semmit. :)
Évente:
- egy nadrág: 25 Euro
- 5 t-shirt: 20 Euro
- 0,5 pár cipő: 50 Euro
- 6 pár zokni: 15 Euro
- egy csomag (5-6 darab) boxeralsó: 25 Euro
- egy pulóver: 15 Euro
- 0,3 kabát: 20 Euro
- egyéb (köntös, mackó, sapka, kesztyű): mondjuk 50 Euro
Összesen egy évben 220 Euro, vagyis havi átlag 18,3 Euro, azaz 6500 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!