Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Jó árban hol lehet venni punk...

Jó árban hol lehet venni punk ruhákat (főképp nadrágot) interneten?

Figyelt kérdés
A metal shoppon nézelődtem de ott túl dragák a cuccok

2020. dec. 25. 08:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Turkálóban.
2020. dec. 25. 08:13
 2/11 anonim ***** válasza:
36%

Interneten punk ruhát venni nagyon nem "punk".

"bezzeg az én időmben..."

2020. dec. 25. 11:35
 3/11 anonim ***** válasza:
42%
#2 ott a pont...
2020. dec. 25. 14:41
 4/11 A kérdező kommentje:
#2 ezt milyen logika alapján gondolod?
2020. dec. 25. 19:40
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Az a cselekedet hogy "internetről rendelek ruhát" önmagában totálisan ellent mond a "punkság" teljes eszményének.
2020. dec. 25. 19:44
 6/11 anonim ***** válasza:
30%
Egyébként csak ilyen vicces csipkelődésnek szántam a hozzászólást, de ez volt az első elég velős gondolatom, ami a fejembe támadt így a kérdés elolvasása után. Aki egy kicsit is kapisgálja a punk ideológiáját az szerintem érti hogy mire gondolok.
2020. dec. 25. 19:47
 7/11 A kérdező kommentje:
??? Szóval szerintetek attól is lesz valaki punk vagy nem punk mert ruhát rendel/bemegy az üzletbe és megveszi? Sok hülyeséget hallottam a punkságról de ezt nem. Egyébként megvan az indokom azért mert nem akarok üzletbe menni.
2020. dec. 25. 22:44
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha bemész a boltba, akkor is "rossz vagy".

Azért mondják, mert a punk a kapitalizmus, a nagytőkések ellen van, az ilyen extra cuccok vásárlásával "meg pont azt hajtod", plusz ott van a "Csináld magad!" vonal a mozgalmon belül; a 70-es, 80-as években az ilyen ruhákat nem megvették készen, hanem átalakították a standard ruhákat. Nem volt így két egyforma darab. Mondjuk akkoriban nem is voltak konkrétan ilyen termékeket gyártó márkák, ergo más opció se akadt, és nem mindenkinek jó a kézügyessége ahhoz, hogy vállalható darabot hozzon össze.

Plusz halkan megjegyezném;

Egy természetközeli, anarcho-punknak meg az sem elég punk, hogy fizettek egy szolgáltatónak az áramért és az internetért, ami lehetővé teszi, hogy ide írjatok. Vagy az, hogy palackból öntitek vagy a csapból engeditek a vizet, ahelyett, hogy lemennétek érte a legközelebbi folyóhoz. A punk nem arról szól, hogy ki mond ellent legjobban a praktikusságnak, és pláne nem arról, hogy mondvacsinált szabályokkal, szigorúan megszabjuk, hogy mi lehet punk és mi nem. Felesleges bezzeg az én időbenezéssel meg kötekedéssel elriasztani azokat, akik nyitnának a színtér felé, pláne, hogy utána meg megy az óvodás bömbölés, hogy "jaj, meghal a punk... ezek a mai fiatalok csak tucatinstamodellek, ahelyett, hogy tovább vinnék az eszmét! Bah romlott emberiség, mi lett veled..." -.-

Az alapkérdésre felelve pedig:

Ha a Metalshop, Rockpince és társai drágák, akkor marad a turkáló. Az ilyen stílusú ruhák nem egyeztethetőek össze a mainstream fashionnel, fast fashionnel. Nem erre vágyik a tömeg és a gépezetek irányítók se azt akarják, hogy erre vágyjanak, ezért kereslet híján nem gyártja őket annyi cég, akkora mennyiségben, hogy a vásárlók bevonzásáért kénytelenek legyenek 2000-3000-ért adni darabjukat, mint a Tescóban. Plusz egy Killstar, Steel vagy Punkrave terméket nem egy szezonra gyártanak, a magasabb minőségnek és különleges igényeknek pedig ára van. Egy Steel bakancs van mondjuk 16ezer Ft, egy Deichmann átmeneti cipő van 4ezer Forint. A Steel bakancsot tudod hordani 5-7 évig, ha vigyázol rá. A Deichmann átmeneti cipőt meg hordod egy évszakig, azaz egy évre két pár kell. Csak 5 évvel számolva az 40 000 Ft. Több, mint kétszer annyi hosszútávon gondolkozva. Azt persze én is tudom, hogy sokan nem tudnak 16 ezreket adni egy bakancsért egyszerre vagy 40ezreket egy bőrnadrágért, de objektíve átgondolva, nem irreálisan drága.

2020. dec. 26. 01:01
 9/11 A kérdező kommentje:

#8 Köszi.

Nekem átalakított cuccaim is vannak. Meg nyílván tudom, hogy enyhén szólva nem népszerű ez a stílus. Akkor maradnak a homemade ruhák és elmegyek pár turkálóba hátha találok olyan dolgot ami tetszik.

2020. dec. 26. 01:56
 10/11 anonim ***** válasza:
66%
Egy goth ismerősöm talált már turkálóban original Killstar kisestélyit is potom pénzért, - nyilván az árazó nem tudta, mi került a keze közé - szóval nem lehet tudni, mire bukkansz. Lehet "mázlid".
2020. dec. 26. 02:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!