Mire jó egy ilyen öv?
Ma átpakoltuk a nagymamám összes régi holmiját. Találtunk 2 olyan rövid övet, aminek a közepén lánc szerűség volt, 3 sorban, de nem sima lánc, hanem minden szemből egy hegyes pöcök állt kifele. Néztük, hogyha rendesen van felvéve (amit nem is lehet, mert nem éri körbe az embert) akkor azok a pöckök az ember testébe nyomódnak. Fordítva meg nem lehet felvenni, mert akkor nem lehet becsatolni.
Mire jó ez az öv? Egyáltalán pontosan mi is ez? Próbáltam neten ilyet találni, de nem találtam egyet se. Ez egy ruhadarab egyáltalán? Ezt hordani kell? Képet sajnos elfelejtettünk csinálni, így nem tudom megmutatni miről van szó, de remélem érthető voltam.

Nem valószínű. Talán hogy valamilyen táska alkatrésze lehet.
Nem tudod lefényképezni és megosztani a képet?
Érdekelne.

1-es vagyok:
A 70-es években divat volt a bőr és fémlánc táskafül.
Talán az lenne?
Például hasonló variáció:
Lefényképezni mostanában sajnos nem tudom, az ország másik felébe vittük. Majd talán pár hónap múlva járok arra fele legközelebb.
Szerintem nem ez lesz az.
A lánc szemek nem szabályos láncok voltak, hanem inkább szögletes alakúak, és szélesek. Középen az egész úgy 4-5 centi széles volt. És lapos. A végein pedig becsatolható öv volt, bőrből.

Na most nekem két dolog jut elsőre eszembe.
Az egyik, hogy léteznek, bár ma már be vannak tiltva, befelé szöges kutya nyakörvek, amit régebben arra használtak, hogy hamisabb kutyákat fékezzenek meg vele.
A másik, hogy a nagyi a papóval benne volt valami nagyon nem hétköznapi dologba.

Ez is kicsi derékra. Írja a kérdező.

Köszi a válaszokat.
A nyakörv az lehetséges végülis. Viszont kutyájuk, meg más háziállatuk sosem volt. Ezek pedig egy barna csatos, míves dobozban voltak a szekrényben, nem a többi lom között, tehát ha nyakörvként is lett volna használva, szerintem nem ott tárolta volna. Aztán lehet tévedek.
Ezt még a legsoványabb ember sem tudná felhúzni a derekára, szóval ilyen fogyókúrás eszköznek szerintem nem alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!