Nem birja az esot.
Magatol lebomlik a szekrenyben. Darabjaira esik szet kb 2 ev alatt. Az igazi bor meg evtizedekig birja es nem bomlik le.
Nekem műbőr van. 8 éves, még olyan mint újkorában. Kereken egy 10-esért vettem, szóval nem számított drágának a műbőrök között sem.
A szemerkélő esőt bírja, amikor rendesen esik azt már nem.
Kicsit nyikorog igen. De nem olyan érces magas hangon, hanem tompán.
Több műbőr kabáttal találkoztam már. Tény, és való: az igazi bőr jobban bír mindent, ugyanakkor sokkal drágább tud lenni.
Ennek ellenére sok ismerősöm napi szinten hordja (télen is egy másik kabát alá) a műbőr dzsekijét és teljesen jól bírják. Egy idő után elkezd felszakadozni, ez rendes bőr dzsekinél kicsit másképpen néz ki, de ott is évek alatt van különbség.
Konkrétan két példát mondanék: egy ismerősöm kapott unokatestvérétől egy belül bélelt műbőr dzsekit, amit ősz közepétől tavasz közepéig, tehát a hideg erejéig hordott. Persze télen még néha rávett valamit, de alapból használatba volt rengetegszer. 5 év után dobta ki, akkor kezdett felszakadozni.
A párom 6 éve vett igazi bőr kabátot külföldön, és mindig hordta átmeneti évszakokba (télen nem), neki most kezdett úgy kopni, hogy már ne lehessen hordani.
Ennek ellenére persze van negatív példa is: vannak ismerőseim akik 5-ért vettek vékony műbőr kabátot és 2 év után már szakad le róluk. Kabát válogatja.
A leggagyibb kínai műbőr tényleg hajlamos szétfoszlani az évek során, de ha ez ember hajlandó rá csak egy kicsivel többet áldozni, akkor nagyon sokáig bírja.
Nekem van 5 éves műbőr kabátom, amit bár gyakran viselek tavasszal/ősszel, még mindig hibátlan állapotban van. Semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!