XX. századi magyar gyártású cipőkről mit tudtok?
Gondolok itt pl. a következő márkákra amik elvileg magyar készítésű bőrcipők: Agria/egri, Dallas.
Egy adás-vételi oldalon láttam őket, neten utána nézve szinte semmit nem találtam róluk. Utóbbit a belső címke alapján az OPS Újpest Kft. gyártotta, erről a cégről mindössze egy oldalon olvastam. Pedig leírás alapján több mint 40 éves múlttal bír(t)... Ha az segít, jelmondataként ezt találtam: ,,Tetőtől talpig öltöztet".
Tehát ami érdekel:
1. Léteztek/nek-e a fenti márkák, ha igen, milyen időszakban gyártották őket és valóban magyar gyártásúak-e (nem csak címke alapján)
2. Milyen minőséget képviselnek a cipőik
3. Róluk ill. általában a XX. század minőségibb hazai cipőgyártóiról, gyártott termékeikről hol lehet olvasni? Olyan benyomásom van, hogy nagyszüleink mesélhetnének róluk - aztán ehhez képest alig van nyomuk, miközben pár évtizede csomóan viselték őket. Vagy amiben bízom hogy létezik gyűjtemény, csak simán nem találtam hol lehet róluk olvasni.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!