Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Pólónyomtatás: ez lehetséges?

Pólónyomtatás: ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Vannak azok a cégek, akik pólóra, párnára stb nyomtatnak fényképeket. Ők rátesznek netről szedett képeket is (mondjuk színészekről, énekesekről) vagy azok jogdíjasak? Kislanyomnak szeretnék pólót, de gyerekméretben nem találok itthon, illetve a másik amit szeretne, az Magyarországon nem vetített mese, semmit nem lehet kapni vele. De nem tudom hogy ilyet lehet-e nyomtatni.
2020. nov. 27. 09:02
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Jogdíjasak lehetnek, ezért nem fogják rátenni.

A világhíres színészek arca jogvédett. Tehát nem használható

kereskedelmi célra a licence megvétele nélkül.

2020. nov. 27. 09:04
 2/10 anonim ***** válasza:
39%

A rajzfilmek figuráira is vonatkozik, amit az 1-esben írtam.

Ettől függetlenül a Disney figuráival mindenütt találkozol.

Ha meg tudod nézni neten a filmet, megállítod a képet,

Prt.Sc-nel képernyő mentést csinálsz, majd Paint-ben

szerkeszted, jpg-ben mented, akkor már megvan a kívánt kép.

Gondolom, egyetlen példányban, amit a kislányod visel,

nem olyan feltűnő. Talán valamelyik nyomtató megcsinálja neked,

mivel nme kereskedelmi mennyiségben kéred.

2020. nov. 27. 09:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én már csináltattam ilyen pólót, nem volt gond, megcsinálták. Persze ha kereskedelmi mennyiségben rendeltem volna, valószínűleg szemét szúr, de így nem volt gond.
2020. nov. 27. 09:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Simán megcsinálják,én is csináltattam már. Rárakod a képet egy pendrive-ra,beviszed,gépen megtervezi előtted,kb 3 perc,ha jó,rá is teszi. Nyilván lehetnek olyanok,akik kukacoskodnak,de aki szeretne pénzt keresni,nem foglalkozik ilyesmivel. A pólót nekünk ők adták,mindenféle méret volt.
2020. nov. 27. 10:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, megkérdezhetem hol volt ez?
2020. nov. 27. 11:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az Egri Tesco áruház előterében van egy nyomtatós,aki ezzel foglalkozik.
2020. nov. 27. 11:43
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Itt most tényleg mindenki bűncselekményre buzdítja a kérdezőt?🙄
2020. nov. 27. 12:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Senki,semmire nem buzdít.Elmondjuk a tapasztalatainkat. Ha bűncselekmény lenne,nem hiszem,hogy egy nyilvános üzlet megcsinálná szó nélkül. Akkor ugye ha a telódra beállítasz egy együttes dalát csengőhangnak,az is bűncselekmény? Nem fizetsz utána jogdíjat!
2020. nov. 27. 13:30
 9/10 anonim ***** válasza:
#7 uu uuu uu u uu u uuu.., milyen nagy bűncselekmény egy pólót csináltatni te jó isten!! A drog szállítás az nem annyira fontos eh az csak drog ja meg a ember rablás az is csak ember rablás...pffff
2020. nov. 27. 22:57
 10/10 anonim ***** válasza:

#1-es: Szerintem te nem igen érted ezt azegész jogdíj dolgot :D.

Saját használatra nyomtatod a pólót. Nem kereskedelmi célból. Jogdíjat azután kellene fizetni, ha te úgy használod fel a dolgokat (legyen az zene, kép, tökmidnegy), hogy utána neked abból bevételed származik. Ezáltal az eredeti előadó, szerzőt kvázi "bevételtől fosztod meg", mert ő nem kap abból a pénzből semmit, amit te az ő termékével kerestél.

Abból, hogy felveszel egy olyan pólót, amin egy ismert ember neve vagy képe van, milyen anyagi hátrányt okozol te annak a híres embernek? Mire kéne jogdíjat fizetni? Milyen bevételed lesz, amire ő (is) jogosult lenne? Semmilyen.

Maga a pólónyomtató pedig ugyan annyit kér egy kiskutyáért, mintha Michael Jacksont nyomtatja rá. A kép milyensége nincs befolyással az árra. Nem azután fizetsz, hogy milyen grafikát nyomtatnak a pólóra. Ott egy szolgáltatást veszel, mint pólónyomtatás. Nem azért fizetsz, amit ráraknak. Hanem hogy rárakják.

Akkor lenne jogdíjas egy ilyen mutatvány, ha egy kiskutya nyomtatása 1500 Forint, Kim Kardashian képének a rányomtatása 15.000 Forint, csak azért, mert ő lesz rajta. Ezen a pólónyomtató extra pénzt keres, kihasználva a """sztár""" ismertségét anélkül, hogy az így szerzett extra bevételből a """sztár""" részesülne. Na. Ez lenne jogdíj köteles. De ez sem neked! Ezeket a jogdíjakat a pólónyomtatónak kellene megfizetnie ilyen esetben.

Amúgy meg... Én fényképeknél nem is vagyok benne biztos, hogy működik ez az egész jogdíj dolog...

De mind magánember, saját célból azt csinálsz ezekkel a képekkel, zenékkel, mindennel amit akarsz. Megoszthatod, Kinyomtathatod, ráhugyozhatsz. Felveszed. Tökmindegy, ameddig neked abból nincs olyan bevételed, vagy bármilyen előnyöd, ami amúgy az eredeti szerzőt illetné, semmilyen jogdíjról nem beszélünk.

Másodsorban: Ha te nyomtattatsz egy pólót, ami TEGYÜK FEL jogdíjak miatt illegális. Ki követi el szerinted a bűncselekményt? A pólónyomtató, aki bevételre tesz szert? Vagy te, aki fizet? Hát segítek... A jogdíjat annak kell fizetnie, aki bármilyen előnyt (pénzt) szerez bármiből. Az meg nem te vagy, hanem a nyomda.

2020. dec. 1. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!