Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mi a véleményed az állati...

Mi a véleményed az állati eredetű, elsősorban bőrből készült ruházatról,lábbelikről ? Mennyire gyakran vásárolsz ilyeneket ?

Figyelt kérdés
2020. nov. 13. 10:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Van bőrkabátom, bőr övem, és több bőr cipőm is. Eddig azt hittem, hogy ezek a vágóhidas állatok bőréből készülnek. De ha nem, az sem változtat azon, hogy hordok bőr cuccokat. Évek óta megvannak, és semmi bajuk. Egyszer volt egy műbőr kabátom, hát pár hónap alatt elkezdett szétfoszlani az anyaga. Akkor meg az a baj, hogy sok a műanyagy hulladék, és beleakad a cuki bébifóka meg a teknős. Még amúgy vegán diétát követő barátnőm is hord bőrt a tartóssága miatt.
2020. nov. 13. 17:48
 12/16 anonim ***** válasza:
25%

Utolsó, ne haragudj a kötekedésért: a veganizmus nem "diéta", hanem életmód. Ha valaki vegán, akkor nem csak nem eszik állati eredetű dolgokat, hanem nem is hord állati eredetű ruhákat és kozmetikai, higiéniai szerekből is kizárólag olyat használ, aminek nincsen állati összetevője és nem is tesztelték állatokon.

Akinél csak a táplálkozásra vonatkozó rész áll fenn, az növényi alapú, "plant based" diétát folytat.

Én is megkaptam már, hogy nem nevezhetem magam vegánnak, mert van egy gyapjúpulcsim, szóval gondoltam szólok, nehogy a barátnődbe is beleálljon valaki

2020. nov. 13. 18:21
 13/16 anonim ***** válasza:
60%
Bőrruháim sosem voltak, cipőből évek óta csak műbőrt veszek (igen, környezetvédelmi szempontból ez sem előnyös, de amíg nem találok végre valahol decens vászoncipőket, addig ennél a megoldásnál maradok; és egyébként is, a régebbi bőrcipőim is ugyanolyan hamar elhasználódtak, mert csámpás vagyok), évente-kétévente cserélem őket, amikor már nagyon muszáj. Etikai okokból sem szeretem a bőrholmikat, és a szaguktól is rosszul vagyok. Gyapjút csak azért nem hordok, mert szintén büdös és kellemetlennek találom a tapintását is, de kevert szálas szövetekben elviselem. Selymet szintén nem viselek, mert drága, kényes, és eléggé gusztustalan a tudat, hogy hernyóváladékból készül. Jó nekem a pamut.
2020. nov. 13. 18:23
 14/16 A kérdező kommentje:
Ne kapjunk itt össze, mindenesetre felhivom akkor a figyelmet, hogy tényleg nem csak vágóhidi melléktermék a bőr, sőt. Többszáz ezzel foglalkozó cikket, videót lehet sajnos találni . Szóval ezt mérlegeljétek bőrcucc vásárlásánál, hogy nagy eséllyel a bőre miatt tették el láb alól az állatot.
2020. nov. 13. 18:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 12-es tisztában vagyok vele, pont ezért írtam így, hogy vegán diétát követ, nem úgy, hogy vegán...
2020. nov. 13. 20:05
 16/16 Metionin ***** válasza:
2 bőrcipőm van, más nincs. Nem igazán veszek ilyesmiket.
2020. nov. 13. 23:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!