Érdemes valódi bőrcipőt, bőrövet venni?
Szeretem a szövetcipőket, mert lehet őket mosni, tartósak, de nem annyira elegánsak, mint a bőrcipők. Próbálkoztam műbőr cipőkkel, de könnyen megkarcolódtak egy-egy kavicstól és a felszín alatti réteg már más anyag volt, így a karcot nem lehetett eltüntetni. Gondolkozom valódi bőrcipő vásárlásában. Megéri az árát? Valóban évekig tudom hordani? Mennyire érheti víz? (Folyó víz alatt szoktam mosni a talpát a cipőimnek, de egy kis víz rácsoroghat a többi részére is.)
Hasonló kérdésem lenne az övekkel kapcsolatban. A műbőr öveim 1-2 hónap után elkezdenek kikopni azon a helyen, ahol meghajlítom őket becsatoláskor. Megérné valódi bőrt venni? Az mennyire tartós ilyen szempontból?
Köszönöm!
Én cipőre nem sajnálom a pénzt - kizárólag bőrcipőt vásárolok.
És persze megfelelően ápolom - így sokáig szépek maradnak. Nem vízzel kell mosni a bőrcipőt, hanem max. nedves ronggyal letörölni a sarat, és cipőkrémmel bekenni + kifényesíteni.
Ja, és övből is főleg bőrt veszek, legalábbis amiknek tartó funkciója van (farmer, egyéb nadrágokhoz).
A nyári ruhákhoz való kis vékony övek, amik csak díszként szolgálnak, azok lehetnek műbőrből..
De ha nagyon sáros a talpa, akkor csak kell a víz, nem? Azt sokáig törölhetem ronggyal. Meg nem is tudok a barázdákba úgy belemenni, mint ahogy a folyó víz kiöblíti.
A bőröveid nem törnek meg a hajtogatás helyén, mint ezen a képen?
Nem ilyen övet kell venni! Ez egy vékony bőr, rádolgozva egy másikra.
Ha vastag, egydarabból lévő, ún. hasított bőrövet veszel, az nem fog megtörni!
pl [link]
Nem szoktam különösebben márkákra "hajtani".
Ami megtetszik, és jó minőség, azt megveszem.
Köszönöm!
Az ilyen övet kell ápolni valahogyan?
Köszönöm!
Említetted, hogy nem szabad vízzel mosni és hogy kizárólag bőrcipőt vásárolsz. Mi a helyzet esős időben? Mennyire károsítja a bőrcipőt, ha véletlenül mélyebb pocsolyába lépsz vagy sok eső esik rá?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!