Alkohol álló pufajka?
Olyan pufajkát keresek télire, amiben ha napkeltéig fekszem a hóban eszméletlenül, akkor sem fagyok meg.
Hol érdemes körülnézni?

Katonai cuccok között vannak durva holmik, emlékszem, én még voltam katona, volt olyan kezes-lábas, amibe pufajkástól, mindenestől "belefeküdtünk" (nyitott állapotban) utána összecipzáraztuk, úgy néztünk ki mint a michelin baba.
Hegymászós cuccok közt is vannak spéci technikai felszerelések, mondjuk elég húzós áron...
De amiért belekezdtem a válaszba:
Az eszméletlenség. Hát, ha az mondjuk alkoholtól van, úgy azért másabb a leányzó fekvése!
Az alkohol kitágítja az ereket, a perifériákon is, amitől a test extrém módon hűl!
Léteznek felszerelések (ruhák, hálózsák, bakancs, stb) garanciával, hogy x hőmérsékletig garantáltan nem végez veled a kihűlés. (ettől még fázhatsz, de túléled)
De ezek a garanciák józan állapotra vonatkoznak!
Úgyhogy ha piázást tervezel, ne bízd az életed semmiféle gyári garanciára, mert az csak józan állapotra vonatkozik!!!
Egyébként meg:
Öltözz rétegesen, és védd a perifériákat!
Mindenhol rétegesen, jéger alsó, rá 2-3 rétegű nadrág, felülre is sok réteg.
Vastag zokni, kesztyű, sál, sapka!!!
Kéz-lábfejen, fejen (perifériás vérellátás) van a legtöbb hajszálér, nagyságrendekkel több hőt ad le itt a szervezet!
Jobban túl lehet élni egy pulcsiban, de sapka, sál, kesztyű, vastag zokni, vastag talpú bakancsban, mint egy akármilyen nagykabátban, de az előzőek nélkül!!!

Réteges öltözet. Nem tudom, fiú vagy vagy csaj. :D Ha csaj, akkor megszívtad, mert nehéz jól melegítő női kabátot találni. Nekem Heavy Tools márkájú van, elég meleg, de 2 óra alatt megfagynék a hóban részegen :D
Fiúknak meg kb bárhol lehet funkcionális (tehát meleg) kabátot venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!