Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Meghoznád az áldozatot a...

Meghoznád az áldozatot a környezetért, hogy évente csak egy pár új cipőt vegyél?

Figyelt kérdés
2020. nov. 2. 13:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a magam részéről még évente is túl gyakorinak érzem. :D

Világ életemben gyűlöltem ruhát (most a cipőt is ide sorolom) vásárolni. Nálam az a prioritás a kényelem mellett, hogy tartson minél tovább, minél később kelljen újat vennem.

Csak később tudtam meg, hogy ez így a környezetnek is jobb, ennek örülök. De enélkül is olyan ritkán vennék ruhákat amilyen ritkán csak lehetséges.

Legutóbb pl. júniusban vettem cipőt, sajnos muszáj volt mert utazáson elázott az a pár amit vittem, másnap kellett felvennem valamit, így mentünk a cipőboltba. Előtte szerintem 2-3 éve vásároltam utoljára lábbelit.

A legboldogabb akkor lennék, ha soha nem mennének tönkre a mostani ruháim, és soha többé nem kellene ilyeneket vennem...

2020. nov. 2. 15:28
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Én kb 2 évente veszek új cipőt, van összesen 4 pár, ebből egy túrabakancs. Gyűlölöm a tárgyak, ruhák, kacatok halmozását, nagyon távol áll tőlem.
2020. nov. 2. 15:59
 13/28 anonim ***** válasza:
Amúgy nagyon szívesen vennék évi egy cipőt, ha bírnák addig a cipőim.
2020. nov. 2. 19:33
 14/28 anonim ***** válasza:
68%

Tudod, mi a legkörnyezetszennyezőbb dolog, amiről nem tettél még fel kérdést?

A gyerekvállalás. Egy újabb fogyasztót, szennyezőt szülsz. Ennek lenne igazi eredménye, ha nem szülnénk tele a bolygót - bőrszíntől függetlenül. De egyszerűbb a cipőcskéket hibáztatni.

2020. nov. 2. 19:51
 15/28 anonim ***** válasza:
Nagyjából kétévente veszek új cipőt, felváltva mennek tönkre a hidegebb illetve melegebb időre való cipőim, tehát nem két évig hordok egy pár cipőt, hanem jóval tovább.
2020. nov. 2. 21:57
 16/28 anonim ***** válasza:
68%
14, nagyon igazad van.
2020. nov. 2. 21:58
 17/28 A kérdező kommentje:

Na, megjött az ügyeletes antiszoc szingli...

Tudom, személyeskedés de ez kikívánkozott.

2020. nov. 2. 22:16
 18/28 anonim ***** válasza:
80%

Remélem, jólesett.

Attól még igazam van, csak aki nagy környezetvédő meg pazarlásellenes, de babucikát akar, az onnantól hitelét veszti.

2020. nov. 3. 00:01
 19/28 anonim ***** válasza:
66%
Egy gyerek kb évente 5,8 tonnával növeli a szén-dioxid kibocsátásodat. Ez tény, bizonyítva van. Lehet hőbörögni, de az emberek tényleg csak addig hajlandók látszat dolgokat tenni a természetért, amíg a tényleges életminőségüket nem befolyásolja. Kevesebb cipőt venni meg bambuszfogkefét használni? Örömmel! De ha csak megemlíted hogy ne szülj annyi gyereket, vagy ne egyél annyi marhahúst akkor már mit képzelsz
2020. nov. 3. 10:55
 20/28 anonim ***** válasza:
48%

Sose fogom megérteni ezt. Van "x" probléma, és van "y" probléma. Miért lenne bármelyik kisebb csak attól, hogy a másik probléma is létezik? Igen, nagy baj a túlszaporodás. Igen, nagy baj a túlfogyasztás. Bármelyikről próbálna az ember beszélni, mindig megjelenik valaki aki felhozza a másikat, hogy DeBeZzEg a TúLnÉpEsEdÉs vagy pedig DeBeZzEg a TúLfOgYaSzTáS....

Miért nem lehet inkább azzal foglalkozni, hogy mindkettő valós probléma amit jó lenne megoldani mindkettőt? :D

2020. nov. 3. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!