Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Bakancsnál mennyire szokás...

Bakancsnál mennyire szokás még a fűző színe alapján megítélni az embereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mivel a bakancsomhoz kaptam sárga fűzőt is és tetszene inkább azzal hordanám.

De voltak még régebben ezek az "etikettek", hogy a fűzők színének jelentése volt.

A sárga pedig ha jól tudom zsidó ellenes... holott abszolút semmi bajom a zsidókkal, egyszerűen tetszene sárga fűzővel a bakancs.

2020. szept. 30. 22:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
48%

8-as vagyok.

Igen, régen a goth-ok hordták, de sajnos ez már nem így van, hanem elkorcsosodott a jelentése. Még egy rózsaszínt megértenék, mert az tényleg olyan fura egy bakancsba, és amúgy se használta senki. De a lila is már egy ideje egyre több helyen a melegeké, a transzoké, meg az egyéb ilyen beállítottságú embereké. És mivel goth-ként amúgy egy Skinhead közösségben vagyok benne, ezért nem kéne ilyet hordanom, mert ők megértenék, de ha mennénk valahová, akkor kissé bonyolult lenne mondogatni, hogy "Nem, nem, csak goth vagy.". Nem akarom a barátaimat kényelmetlen helyzetbe hozni, de még a jegyesemet se :D

Bár persze ennek érdekében is lehetne petíciót indítani online, de most nem hiszem, hogy annyi embert zavarna ez, sajnos.

2021. febr. 8. 11:09
 12/12 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy lényeges, vagyis hogy általánosabban ismert jelentése ma már inkább csak a fekete vagy a bordó acélbetétes bakancsokba létrában befűzött fehér fűzőnek van. A Martens bakancsok amúgy is sárga cérnával van varrva a talpánál, ahhoz passzol egy sárga fűző. Régebben, ahogy írták is, több színnek is volt ilyen-olyan szinten komolyan vehető jelentése, de szerintem ezek már jobbára kikoptak.
2021. febr. 21. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!