Mennyire tartod a maszkot öltözéknek? Továbbá mit gondolsz, a maszk mennyire része a divatnak? Te magad a divatot és a trended szem előtt tartod, amikor maszkot választasz?
Egy ideig, míg nem volt ennyire tetőfokon a járvány, nem voltak csiri-vili maszkok, csak az egyszerű, egyszínű darabok. Mára ugyanakkor már nagyon sokféle darab van. Ez számotokra része a divatnak és vannak trendek?
Előre is köszi a válaszokat!
Igen, sajnos a sok patkány divattervező már ebből is divatot akar teremteni.
Amúgy szhart sem ér de már lassan úgy van vele pár elvetemült mint a pólóval, nélküle egy tapottat sem megy sehová.
Érdekes a véleményed!
Én sem egyik, sem másik oldalt nem ítélem el mindamellett, hogy van saját elgondolásom is.
A divat alkotásáról szóló okfejtésed különösen értékes gondolat számomra; ha gondolod, fejtsd ki bővebben, illetve buzdítok mindenkit, hogy nyilvánítsa ki a véleményét. Kíváncsi vagyok, ki hogy látja ezt a maszk-'piacot'.
Látom ezeket a nagyon designos maszkokat, de hidegen hagynak. Van egy csíkos meg egy iszonyat ronda kiskutyás-kiscicás maszkom, ezeket horodom, mindkettőt kaptam, nem én választottam. Úgyis csak a boltban meg a BKV-n hordom, addig tök mindegy.
Várom már, hogy vége legyen a kötelező maszkviselésnek, beiizzad alatta a fejem, meg csomóan csak a szájukat takarják vele, az orrukat nem, így semmi értelme.
Egy családtag a munkahelyén kapott 10 darab KN-95-ös maszkot, nekem adta az egyiket, azt hordom.
Szerintem fontosabb, hogy egészségügyileg mennyire véd, mint az, hogy hogyan néz ki.
Én azt hordom, ami van. Tudjam fedni az orrom+szám, ne legyen akkora, mint a fejem és ennyi.
Tényleg látszik már, amit az első is mond, hogy divatot, ezáltal pénzt csinálnak belőle, viszont sokaknak ez az ösztönző, hogy igenis vegye fel, ha beteg/tömeg van, mert egy szebb mintájú maszkban jobban érzi magát (akár gyerekeknél is el tudom képzelni, hogy könnyebben "beletörődik")
A hatásossága más téma már, vannak kutatások, amik azt nondták, hogy se a sebészi, se az FFP2 nem ér semmit, de aztán ugyanaz a társaság újravizsgálta, és kiderült, hogy nem megfelelő paraméterek voltak a kísérletkor, tehát valamit mégiscsak ér (ugyanakkor adhat hamis biztonságérzetet)
Hmm, nem tartom divatnak, szükséges, de ez nem jelenti azt, hogy nem olyat választok, ami tetszik. Pl. mikor gyerekként a fogszabályzómat csinálták, akkor is megkérdezték, milyen legyen, pedig csak este volt a számban, még én sem láttam.
Fogorvosi kellék oldalról rendeltem, volt fehér, zöld, kék, rózsaszín, naná, hogy a rózsaszínt rendeltem, annak van a "legnemkomolyabb" színe. Engem az orvosi maszkokban feszélyez, hogy nem vagyok orvos, nem tudom elmagyarázni, de fura.
De nekem pl. van a táskámban mindig sebtapasz, van Batman-es, Hello Kitty-s, Minion-ös, dínós. (Nincs gyerekem.) A sebtapaszt sem tartom divatnak, csak az tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!