Miért az számít divatnak ezáltal elfogadottnak, akik azt vesznek fel átlagos nap, amit 5 évvel ezelőtt?
Nem teljesen értem a kérdést.
Most arra gondolsz, hogy az emberek nem dobálják ki a jó állapotú ruhákat, és nem vesznek új ruhatárat fél évente, mert a sok ruha környezetszennyező? Hogy ha már előállították azt a ruhát, (és addig csomó vizet elhasználtak, csomó szennyeződést küldtek a levegőbe, stb) akkor addig hordjuk, ameddig lehet?
Mert itt van pl. egy ilyesmi póló:
A szabása nemhogy 5-10 éve, de 30 éve is ilyen volt. Ezen nincs mit javítani. Van eleje, háta meg két ujja. Ebből van nekem 7-8 darab kék, zöld, fekete, szürke stb. színekben Mikor elkopik (4-8 év átlagosan), rendelek egy ugyan olyant. Ehhez egy sima kék vagy fekete farmernadrág és kész. Van akit roh@dtul nem érdekel, hogy néz ki...
Talán azért, mert megtalálták azt az 1-2 fazont, ami tökéletesen illik az alkatukhoz, stílusukhoz és személyiségükhöz, - nem kényszerük aktuális, beteg divatirányzatokat majmolni, - pont azért, mert van stílusuk.
Fast fashion üzletekben nagyon ritkán találok olyan szabású dolgokat, amikre azt mondhatom, hogy telitalálat. Nagy becsben tartom az összes különleges (nem mellesleg nem olcsó mulatság, magas minőségű) ruhadarabomat.
Soha nem fogok megválni tőlük, mert szeretem őket, jól állnak és kötődöm hozzájuk.
Nekem a ruházkodás egyáltalán nem a “bármi, csak divatos legyen”, vagy “halmozzunk fel hétszázezer trendi cuccot, amit jövőre már ki is dobok” elveken alapul.
Minden egyes szettem átgondolt, jól kombinálható darabokból áll. A fülbevalóimtól, legkisebb haj kiegészítőimtől kezdve minden darab a személyiségemet írja le, és így lesz kerek egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!