Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mikortól ÓRA, az óra?

Mikortól ÓRA, az óra?

Figyelt kérdés

Mi az a márka, amitől már azt lehet mondani, hogy a viselője elért valamit?

Ami kifejezi, hogy nem a társadalmi ranglétra alsó fokain álldogál?

Tisztelettel kérem, hogy az "Én óra nélkül is milliárdos vállalkozó vagyok!" meg a "Sosem nézem a férfiak óráját." vagy a "Nekem megfelel egy Casio is, pedig cégvezető vagyok." válaszokat hanyagoljátok, mert nem ezek a válaszok érdekelnek. Köszönöm!

2020. ápr. 22. 16:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy mennyire rakja a kirakatba a vagyonát egy órával. Ha valaki egy ujjgyi vastag aranylánccal a nyakában megy a városban, azt sokkal hamarabb igazinak hiszi. Azt viszont nem hiszem, hogy sokan észreveszik a különbséget egy Casio MTS-100, egy Seiko Presage Cocktail Time és egy Omega Seamaster De Ville között.

A Rolexet persze valószínűleg felismerik, legalábbis a nevet és a márkajelzést, de szerintem úgyis hamisítványnak gondolják.

2020. ápr. 22. 19:20
 12/17 anonim ***** válasza:
81%
A kérdésed direkt provokatív. Ezzel a felsőbbrendű, kivagyiskodó, lenéző stílussal csak hergeled az embereket. Mintha egy óra határozná meg valakinek az értékét...
2020. ápr. 22. 19:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút egyetértek a 12-essel.

Amit még hozzátennék: óra esetében valakinek lehet ugye több is. És lehet hogy egy középosztálybelinek is lehet akár milliós órája, biztos nem lesz neki egynél több.

Szvsz ez az egész órás dolog egy kis szeglete csak a társadalomnak, de akár a felső tízezernek is. Ahogy nem minden gazdag golfozik, vitorlázik vagy hord luxusmárkát.

2020. ápr. 22. 19:53
 14/17 anonim ***** válasza:
66%
Értelmes ember nem az órája alapján ítéli meg a másikat. Ha te igen akkor fordulj orvoshoz
2020. ápr. 22. 21:26
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem órafüggő. Nekem volt középiskolában egy tanárom, akinek a tanársága mellett vállalkozása is volt. Jutott volna neki remek óracsodákra. Ehelyett egy egyszerű digitális órát viselt. (Ez egyébként kifejezte az integritását is azzal kapcsolatban, amilyen tárgyakat tanított - műszaki tárgyakat főleg.)

A diákjai rendkívül kedvelték a stílusa miatt, és sokan közülük kitűnően szerepeltek tanulmányi versenyeken - országos és nemzetközi versenyeket nyertek, részben neki hála (pedig nem hajtott senkit, csak biztatott, segített). A fiát is ide kell érteni. Neves egyetemen szerzett doktori címeket a fia. Minden kétséget kizáróan elért valamit az életben ez az ember. És ezt nem az órájáról lehetett megállapítani. És ez csak egy példa.

Ellenben én kaptam egy szép (ámbár nem felső kategóriás) svájci órát a szüleimtől diplomaosztómra. Az óráért nem dolgoztam meg, és azt sem mondanám, hogy az egyetem elvégzésével letettem valamit az asztalra.

2020. ápr. 22. 22:52
 16/17 anonim ***** válasza:
94%
Te nem az vagy amúgy, aki havonta kirak pár ilyen kérdést? Amiknek mind az a lényege, hogy a ROLEX a menő, és az alatt nem ember az ember, meg a Seiko az a legalja putri óra. Meg hogy csakaroleksz a búváróra, minden más csak koppintás. Szerintem te ugyanaz vagy. Ha tényleg te vagy, akkor keress fel egy pszichológust, ezt valaki más is ajánlotta már egyik kérdésednél. Valami nagyon nincs rendben nálad.
2020. ápr. 24. 01:04
 17/17 anonim ***** válasza:
92%
De,ez a búvárórás csávó lesz:D imádom a kérdéseit:D
2020. máj. 3. 14:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!