Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ti divatosan szoktatok öltözkö...

Ti divatosan szoktatok öltözködni annak ellenére hogy Magyarországon a minimálbér nettó 100 ezer?

Figyelt kérdés
A fiatal lányok akiket látok az utcán szinte kivétel nélkül szépen,divatosan vannak felöltözve és jól is néznek ki szépek,ápoltak.Azt a benyomást kelti bennem mikor látom őket mintha Magyarország nem is egy szegény ország lenne.Nem hiszem el,hogy minden csinos lány jól keres.De akkor miből tellik nekik márkás,divatos ruhákra?
2019. dec. 9. 13:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha vannak drágább, akár márkásabb dolgaink (cipő, táska), azokat megbecsülik. Lehet, hogy egy átlag ember, akinek semmit nem jelent, hogy Adidas, Puma vagy Nike van a cipőjére nyomtatva azt gondolja, hogy “jaj, egy újabb feltűnési viszketegségben szenvedő újgazdag tini az utcán, közben pedig könnyen meglehet, hogy az aktuális idényre talán az neki az egyetlen. Fast fashion üzletekből, megfizethető áron még hozzácsapnak pár divatos basic cuccot, és máris úgy néznek ki, mintha a kedvenc Insta celebjük személyesen vásárolta volna nekik az egész szettet.

Nem érdekel a jelenlegi csiricsáré, neon színű kukászsák divat, de még én is úgy gondolkodom, hogy inkább beruházom különösen jó minőségű, értékálló, stílusban is 100%-ban hozzám passzoló darabra, mint hogy legyen egy szekérderéknyi unalmas, fantáziátlan cuccom, amit nem is hordok szívesen, és már a megvásárlásakor sem bízom a hosszútávú minőségében.

2019. dec. 9. 18:11
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki minimálbért keres. Ha vigyázol a cuccaidra évekig szép lehet és ahogy írták a jól megválasztott ruhák soha nem mennek ki a divatból. Ha befektetsz egy-egy jóminőségű alapdarabra olcsó kiegészítőkkel is stílusos lesz.

A turikról annyit: sok ruha nincs agyonhordva, ha pl felnézel gardróbcserére sok mindent hirdetnek párszor hordottként. Ami kétszer volt máson, az nem egy levetett rongy.

2019. dec. 9. 19:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem, oké, hogy a fiatalok a szüleik pénzéből vásárolnak, de akkor meg ezek szerint a szülők keresnek nagyon jól. Nem hinném, hogy az lenne az általános, hogy turkálókból szerzik be, mivel ezek a márkás üzletek (Zara, Mango, Stradivarius, meg ilyenek) mindig tömve vannak a fiatalokkal és látszik, hogy ott vásárolnak. Pedig megveszel egy felsőt és egy gatyát mondjuk, arra már lazán rámegy 10.000 ft minimum ezekben az üzletekben, és én is az ismerőseimet állandóan más ruhákban látom. És mindenki rinyál, hogy milyen kevés itt a fizetés...nem tudom mi bajuk, annyira nem lehet szörnyű dolguk, ha van több tízezer forint pár ruhadarabra (és akkor még a többszáz ezres mobilokról például nem is beszéltünk, ami szintén minden fiatalnak van).
2019. dec. 9. 19:35
 14/18 A kérdező kommentje:
#13-as így van.De az is lehet hogy hitelt vesznek föl hogy márkás ruhájuk és telefonjuk legyen.
2019. dec. 9. 19:54
 15/18 Sunshinedoll ***** válasza:
90%
Nem minden lány keres minimálbért és fel lehet viszonylag kevés márkás ruhából is úgy öltözni, hogy az "drágának" nézzen ki.
2019. dec. 9. 20:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Simán kiadok 10000 Ft-ot egy felsőért,de ha nem sürgős megvárom a leárazást,és akár félárin is sikerül kikapnom.Inkább veszek minőségit amit évekig elhordok.Amikor suliba jártam,akkor összegyűjtöttem a zsebpénzt,vagy elmentem napszámba.Igaz,hogy az egész pènzem ráment egy darabra,de nem számított.Azonkìvűl a szülők megveszik.Diákmunka,tud spórolni,vagy havonta egy ruhadarab belefér.
2019. dec. 9. 21:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Amikor öltözködésről van szó, akkor lehet egyszerre vásárolok, de a pénzt azt félre teszem. Havonta ha csak 2000t félre teszel, és amúgy vigyázol a holmidra, akkor új ruhadarabra nem kell csilliárdokat költeni, de mégis lesz egy újdonság rajtad. Nem mellesleg, ha nem csak kinézel egy hupilila felsőt, és nincs mihez felvenni
2019. dec. 10. 06:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Én még a ruhát csak-csak megértem, mert kap a nagyitól, anyutól 1-1- márkás holmit, de én sem értem, amikor a 150 nettót kereső recepciós, titkárnő stb.2hetente jár műkörmöshöz, naponta szoliba, 3 hetente 4-5D szempilláshoz,fenékig érő póthaja van (ami alapból 200) és 3-4 havonta rakat újat, kocsit tart fent, a legújabb cuccban van(nem túris, mert én is járok butikokba és látom, hogy a legújabb cucc van rajta)van, 50ezres télikabátja van...Hát, ilyenkor vagy pasi vagy a szülők tartják ilyen szó szinten, esetleg lottónyertes?! Nem tudom...én 300 nettót keresek, saját lakásom van, egyedül élek, de ezt nem engedhetném meg magamnak.
2019. dec. 12. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!