Hogy tudnék rossz mosógépben szép fehér ruhákat mosni?
Elköltöztem otthonról már egy ideje, kollégiumban élek. Ott nyilván 1200 ember használja ugyanazt a 30 mosógépet, valószínűleg már 20-30 éve, nagyon rossz állapotú, nagyon öreg, elavult mosógépek vannak. A legtöbben már barna nyálkás az öblítőnek való tartó meg ilyesmi. Természetesen szívesen kitakarítom a mosógépet és a peremeket mosás előtt, ha ezen múlik (de több ismerősöm is használja a gépeket, és nekik fehérebbek a ruháik). Egyébként Budapesten van Budán a koli, nem tudom, mennyire kemény ott a víz.
Nagyon szép fehér ruháim vannak, de annyira szürkülnek a koliban, hogy már egy idő után mérgemben egyszerűen csak kidobom őket. Perwoll folyékony mosószert használok, vagy Bonux 3in1 mosószert, általában Lenor öblítővel.
Lehet, hogy túl sok mosószert használok, és az rakódik le a ruhákra. Hallottam, hogy ecettel kellene öblíteni, akkor szebbek maradnak a ruhák, de nem tudom, hogy én rontok-e el valamit, vagy a gép a rossz.
21/l
Fehérekhez mindig teszek fehérítő adalékot. Dm/rossmannban tudsz venni, kis tasakban van.
A gépet pedig 1 liter 20%os ecettel mosd át 60 fokon törölközőkkel a fehér ruháid előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!