Melltartó méretet segít valaki megállapítani? Hogy van pontosan a mérettáblázat?
Ezzel szenvedek egy órája, Egyébként le mértem a méreteket, mellbőség, mell alatti méret, és derék bőség??? Ez a 3 méret kell hozzá ?
Van valaki aki profi ebben és tudna segíteni ??
Igazából irreális méret jött ki ami kicsi, tanácstalan vagyok. Köszi :)
25N
A melltartóhoz csak két méret kell.
A mell alatt aránylag szorosan kell körbemérni, ez adja a méretnél a számot - ezt 5-re kerekítik általában felfelé.
A mell megnagyobb méretét megmérve (nagyobb és esetleg lógóbb mell esetén sokkal pontosabb eredmény, ha derékból elörehajolva méred) határozza meg a betüjelzést.
A neten van sok melltartó-mérettáblázat, ott a szám-méret alapján megkeresed a megfelelö kosárméretet.
Itt egy link:
De azért még így si elöfordul, hogy fazontól függöen eggyel kisebb vagy magyobb méret lesz az, ami kényelmes és tart.
Márkánként nagy az eltérés! Pl D kosár a Triumphnál, H&M-nél és Intimissiminél nem ugyanakkorát jelent!
Ha jól emlékszem, az Astratex oldalán van egy elég profi kalkulátor.
Köszi a segítséget! utána nézek!
igazából még ìrhattok ha van ötlet,
nem túl nagy a mellem, inkább a pánt szokott szorítani, a hatam nagy vagy mi :D
szóval azzal a mérettel vagyok bajban :D hogy sehogy se jön ki a számolás :D
Ha megírod a méreteidet (Ha itt nem akarod, privátban is jó), akkor többet lehet segíteni.
Akkor ugyanis kiderülhet, hogy valamit nagyon nem jól mérsz, vagy valamit félreértesz.
ha a hátpánt szorít, akkor a számnak kell picivel nagyobbnak lennie. pl 80/C helyett 85/C
Illetve megpróbálkozhatsz ilyen hosszabbtó pánttal is: [link]
Ezt dobta fel elsőnek a google, van olcsóbb alternatíva is.
a hátpánt és a kosár egymáshoz viszonyítva mûködik. ha a hátpánt szûk akkor diagonálisan kell a táblázatban lépkedni mert az ARÁNY változik.
ha pl 38C helyett 36Ct veszel, akkor a kosár is kisseb lesz 🙄
a kosárméretet mérõszalaggal mérni tök feleseleges. mivel a melled nem tökéletes kúp, nem fogsz pontos ûrtartalmat kapni.
a mellszövet rugalmassága, alakja, tömörsége nagyon változó.
a legpontosabb opció felpróbálni és azszerint igazítani.
Melltartónál az is számít, hogy mekkora felületen oszlik el a mellszövet. Van akinek jobban kiáll, másnak meg jobba rátapad a bordakosárra.
Emiatt fontos, hogy próbálásokor kanalazd bele az összeset oldalról, alulról is. Sokan emiatt hordanak kisebbet mint kellene, mert nagyobb felületen olszlik el, és csak a felét rakják bele a kosárba.
Ez után oldalt nézd meg, hogy van-e dupla melled, vagy alul buggyan-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!